Annonce
Sport

3. december: En lykkelig familie og en kættersk tanke

Gæsten havde forlangt diskretion.

Fuld diskretion.

Direktøren for det hele havde grublet over det krav.

Hvorfor skulle det være så hemmeligt?

Men han havde indvilliget.

Det var ikke så tit, der kom mystiske udenlandske gæster på de kanter, det lidt gebrokne engelsk i telefonen havde pirret nysgerrigheden, og det gjorde ikke det hele mindre spændende, at avisen kort forinden havde ringet og spurgt til, om der var udenlandske penge på vej ind i klubben.

Han afviste naturligvis alt blankt, men fornemmelsen sagde ham, at det her kunne blive noget helt særligt.

Det gibbede en anelse i ham, da han fra sit kontorvindue i tusmørket så en limousine rulle op foran hovedindgangen. Så var det nu. Han skyndte sig ned ad trapperne og nåede akkurat at åbne døren, så den arabisk udseende gæst blot kunne gå ind.

- Welcome, welcome, sagde direktøren for det hele overstrømmende og rakte hånden frem.

Araberen takkede, bukkede let og gav hånd.

- This way.

Direktøren for det hele gik i forvejen, mens han hele tiden kiggede sig over skulderen, som ville han sikre sig, at gæsten ikke blev hægtet af eller for vild.

På den måde endte de begge på direktør-kontoret, hvor de en kort stund blot sad og stirrede på hinanden, ventende på, at den anden tog initiativet.

Direktøren for det hele lagde omsider ud på sin sædvanlige vennesæle og gæstfri facon:

- How can I help you?

- I want to buy a footballclub - is yours for sale?

Direktøren for det hele sank lige spyttet en ekstra gang.

Sælge fodboldklubben?

Sælge sit hjertebarn?

Han havde godt nok ganske kortvarigt leget med den tanke, da han så gæsten, men alligevel hev forslaget for en stund benene væk under ham.

I løbet af ingen tid begyndte tankerne at piske rundt. En årelang tidsrejse på få sekunder. Direktøren for det hele havde bygget det hele op fra bunden. Fra dengang, han som kaffemaskinesælger rejste rundt med bønner om økonomisk hjælp til ishockeyklubben, til i dag, da han på magisk vis præsenterede det ene plus i regnskabet efter det andet i hele tre idrætsgrene. Uanset de sportslige resultater.

- We build this from nothing..., begyndte han.

Araberen afbrød ham.

- I'm not interested in the past. Do you want to sell?

- Yes, I guess I will, svarede direktøren for det hele tøvende.

Han var i forvejen i tvivl, og han var ekstra på vagt, da gæsten afviste en kop mørkristet kaffe til fordel for en tynd kop grøn te.

- I always get, what I want, I always win. Can I be sure, you always play to win?

Direktøren for det hele gloede måbende på ham og nåede ikke at svare, inden den arabiske gæst forklarede, at han havde undersøgt klubbens nyere historie lidt, og der var jo den der sag for nylig.

- Oh that, a big mistake. Bad communication, but now it's under control. Come with me.

Direktøren for det hele rejste sig og viste med hånden gæsten ud af kontoret. De gik sammen ned ad gangen og stoppede ved et kontor, hvor en mand med et stykke sandkage i mundvigen sad og grinede ad sin computerskærm.

- Our new press-officer, Skade, præsenterede direktøren for det hele.

Han overvejede at forsøge at oversætte navnet, men da han ikke vidste, hvad fuglen hed på engelsk, og "damage" nok ikke var det fedeste navn, undlod han. Selv om han lige nåede at lege med ordspillet "damage-control" - betydeligt sjovere end tilnavnet "Totalskaden", som den nye pressechef havde fået internt på kontoret, da han umiddelbart efter sin tiltræden ikke formåede at forhindre klubbens anfører i at snakke sig til karantæne.

Araberen nikkede kort til pressechefen, der dårligt nok ænsede gæsten - han var netop i færd med at krydre klubbens twitter-profil med en konkurrence om, hvem der kunne tage den skæggeste hat på til den kommende hjemmekamp. På den måde kunne arbejdsdagene godt blive lange.

- He's busy, undskyldte direktøren for det hele og trak gæsten med længere ned ad gangen, hvor der var lys på endnu et kontor.

Her sad en velklædt og velfriseret mand ved et skrivebord og boksede med at få åbnet en dåse med hårgele. Også han var så travlt beskæftiget, at direktøren for det hele blot valgte at gelejde gæsten tilbage på sit eget kontor.

- Yes, we are one big happy family down here, sagde han med et stolt smil.

- I can make you even happier.

Direktøren for det hele gnubbede ekstra hårdt på den puck, han altid havde liggende i lommen. Det gav ham normalt ro i sindet, men nu...

Hvad er forskellen på diskretion og fuld diskretion?

Kan man åbne en dåse hårgelé med én hånd?

Og kan man overhovedet stole på en mand, der drikker grøn te?

Følg med i morgen...

Annonce

JV's julekalender

"Alletiders største julegave" er JV-sportens julekalender over 24 afsnit. Historien er ren fiktion og satire med sportslig humor, hvor nogle af figurerne er inspireret af virkelige personer.

Du kan læse alle afsnit på www.jv.dk/sport.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce