Annoncørbetalt indhold

3 råd til maling af huset – Sådan sparer du penge på opgaven

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Maling af huset kan være en omfattende opgave, som ikke altid er lige billig. Når man maler huset inddeler man typisk opgaven i to dele: den indvendige maling af huset samt den udvendige maling af huset. I følgende guide finder du tre råd til maling af huset, herunder prisestimater for opgaven, hvordan du får det bedste tilbud samt andre ting du bør være opmærksom på.


Annonce

Hvad afhænger prisen af? 

Fordi maling af huset er en forholdsvis omfattende opgave, vil den endelige pris afhænge af en lang række faktorer. Det gælder bl.a.:


  • Landsdel: størstedelen af den samlede pris for maleropgaven vil gå til aflønning af maleren. Idet at timeprisen for en maler blandt andet afhænger af landsdel, vil den endelige pris i høj grad også afhænge af landsdelen. 


  • Omfanget af opgaven: for så vidt angår den indvendige maling, vil prisen i høj grad afhænge af omfanget af maleropgaven. For eksempel kan man vælge at tilvælge fuldspartling eller flere lag maling. Derudover vil der også være ekstra udgifter forbundet med slibning og maling af træværk. Hvad angår den udvendige maling, vil prisen afhænge af, om der er tale om en almindelig facade og sokkel, som skal males, eller om det er en træfacade, som skal males. Derudover vil prisen for den udvendige maling også være højere, jo flere vinduer og døre som skal slibes og males udefra. 


Hvad koster maling af huset? 

Før du går i gang med at indhente tilbud på maleropgaven, kan det være en god idé at danne sig et overblik over prisen. Som sagt vil prisen afhænge af ovenstående faktorer, men man kan generelt regne med nedenstående tommelfingerregler:


  • Pletspartling og to lag maling: 110 kroner per m2 alt inklusive. For slibning og maling af fodlister kan man regne med, at det koster 35 kroner per meter, mens karme, døre og vinduer typisk koster hhv. 410 kroner, 750 kroner og 750 kroner stykket. 


  • Maling af facade og sokkel: cirka 190-250 kroner per m2 alt inklusive. Hvis der i stedet er tale om en træfacade, koster det cirka 210-260 kroner per m2 alt inklusive. Dertil koster maling af vinduer og døre hhv. cirka 1500 kroner og 1000 kroner. 


Du bør være opmærksom på, at ovenstående blot er estimater. Hvis du ønsker et mere præcist estimat, kan det anbefales at man benytter nogle af de mange prisberegnere, som man kan finde på nettet for eksempel fra Primabolig.dk.


Sådan sparer du penge på maleropgaven 

Der er flere metoder hvorpå man kan spare på maleropgaven ved maling af huset. Dels handler det om at være grundig med at afsøge markedet for den bedste pris, dels handler det om at indhente tilbud på arbejdstimer snarere end totalentreprise.

For at få den bedste pris på maleropgaven handler det om at indhente flere tilbud. Gerne 10-15 tilbud, og man kan eventuelt få maleren på besøg for at få et endeligt tilbud. Ofte vil man også kunne aftale med selvstændige malere, at man kun får tilbud for arbejdstimer, mens man selv står for indkøb af materialer, herunder selve malingen, værktøj mv.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.