Annonce
Tønder

3 skarpe til Claus

Claus Hansen (LA) vil arbejde for skatte- og afgiftslettelser. Det er den eneste måde, vi får råd til øget velfærd, mener han. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Hvad er valgets vigtigste tema?

- Det er klima- og velfærdsdebatten. I Liberal Alliance erkender vi, at vi har klimaproblemer, som vi skal tage seriøst. Vi skal løse problemet ved at bruge vores fornuft og ikke lade os løbe af med følelserne. Det danske klimaaftryk udgør mindre end 0,1 procent af verdens samlede aftryk. Vi kan ikke løse problemerne alene.

- I Liberal Alliance er vi meget optaget af, at vi fremadrettet har penge til, at vi også i fremtiden har råd til vores velfærdssystem. Det mener vi, skal ske med vækst. For at opnå vækst til velfærden vil vi sænke skatter og afgifter. Det er den eneste måde, vi kan opnå vækst på.

Hvorfor stiller du op?

- Jeg ønsker at påvirke udviklingen i samfundet i den rigtige retning fremadrettet. Det skal som sagt ske med skatte- og afgiftslettelser, så vi har råd til velfærd.

Hvad er dine mærkesager?

- Mine mærkesager er de samme som LA's. Vi mener, at vejen til øget velfærd går via sænkning af skatter og afgifter. Og så mener vi, at der skal oprettes en klimafond, hvortil der skal betales 3,6 mia. kr. årligt. Pengene skal bruges til forskning i klima og miljø. Men vi skal passe på, at vi ikke saver i vores eget ben, bare for at få en feelgood-oplevelse. Vi bliver nødt til at forholde os til fakta. Vi er i øvrigt det eneste parti, der har fremlagt en økonomisk plan, der rækker 10 år frem i tiden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce