Annonce
Portræt

30 år med massage: Peter vil lære nyt hver dag

Det er 30 år siden, at Peter Rasmussen uddannede sig til massør. Det fejres med en reception hos Massage i Haderslev, selvom han ikke kan forstå, at han har været massør i 30 år. Foto: Stine Hygum
Det er 30 år siden, at Peter Rasmussen startede som massør. I mange år var det en bibeskæftigelse. Siden 2017 har han været massør på fuld tid - og har også kastet sig over akupunktur.

- Det er vanskeligt at forstå, at der er gået så mange år, siger Peter Rasmussen.

I denne måned er det 30 år siden, at han startede som massør.

- I starten var det mest sportsskader, siger Peter Rasmussen, der fra midt i 80'erne og frem til 2010 var meget involveret i forskellige sportsgrene, men primært i kvindefodbold. Først i VBI og siden i SønderjyskE.

- Vi gik fra at det var fodbold på motionsniveau til at det var på eliteniveau, fortæller han.

Med den øgede mængde af træning fulgte der også skader med. Det inspirerede Peter Rasmussen til at blive blive massør.

Annonce

Peter Rasmussen

Peter Rasmussen er 57 år og er på 26. år gift med Yvonne.

Bor i Vojens.

Driver Massage i Haderslev sammen med Lone Tang-Andersen.

Man kan læse mere på www.massageihaderslev.dk

Journalistik

Selvom Peter Rasmussen oprindeligt er uddannet indenfor handel - og arbejdede i mange år hos Farvenyt i Vojens,hvor han også bor, så har hans arbejdsliv i en lang årrække været journalistik.

Han startede i sin tid med at skrive om sport for Vestkysten.

- Mest om ishockey, fortæller han.

Det fortsatte han med, da Vestkysten og Jydske Tidende fusionerede i 1991 og JydskeVestkysten blev en realitet. Siden blev han journalist og senere lokalredaktør hos Budstikken, der i 2015 blev til Lokalavisen.

- Jeg er ikke uddannet journalist, men jeg mener, at man kan komme langt med flid og ydmyghed.

Peter Rasmussen var kortvarigt hos Ugeavisen Haderslev, da Jysk Fynske Medier overtog Lokalavisen i Haderslev.

- Derefter gik jeg på fuld tid med massagen, siger han.

Det var i oktober 2017.

Tankegangen

Med 30 års erfaring som massør, så har Peter Rasmussen gjort sig mange tanker om den måde sundhedsvæsenet fungerer på.

- Folk kan godt have det dårligt, uden at de har en diagnose. Det ville jeg ønske at der var flere læger og sundhedsfagligt personale, som sagde til patienterne. Det kan være, at de er bekymrede eller at de sover dårligt om natten, siger Peter Rasmussen, der altid har været klar til at lære nyt og også kaste sig over nogle af de tilfælde, hvor man på forhånd kan have lyst til at give op.

I stedet har han valgt at fokusere på at massagen kan hjælpe, men at det skal ske i små ryk, så kroppen også kan følge med.

I sin klinik kommer er folk med en lang række forskellige problemer.

- Det er godt at der også er et sted, hvor man kan gå hen, når man har en tilstand, siger han og fortsætter:

- Her kan folk få en forståelse for af sig selv. De bliver fandeme glade, når de finder ud af, at de hverken er sindsyge eller hypokondere.

Nålene

Senest er Peter Rasmussen også gået i gang med at tage en uddannelse som akupunktør.

Det gjorde han af to årsager:

- Jeg synes, at det er spændende - og så er jeg ikke sikker på, at jeg kan holde til at være massør på fuld tid resten af mit arbejdsliv, siger han og fortsætter:

- Nu har jeg fundet ud af, hvor magisk det er med nåle - og hvad kombinationen med massage kan gøre. Nu kan jeg behandle meget mere og bredere, siger han.

Peter Rasmussen startede med at tage en uddannelse indenfor akupunktur, hvor der er fokus på smertebehandling.

- Jeg er rystet over, hvad man kan med det. Indimellem kan man slet ikke lave en reklamefilm med det - for ingen ville tro på det, siger han og fortæller videre om de forskellige lidelser, som han har behandlet med akupunktur:

- Det kan eksempelvis være børn, der er tisser i sengen eller er urolige og nervøse eller som har voldsomme drømme om natten og derfor ikke tør sove.

I sin klinik behandler han mange forskellige lidelser - og det er både børn og voksne, som kigger forbi for at få hjælp til at få en bedre hverdag.

- Der er nogle rigtig cool børn, som også kommer og får akupunktur. De kan sidde med nåle i hænderne og kaste håndtegn, mens der bliver taget billeder, siger han.

Glæden ved arbjdet

Peter Rasmussen tilbringer lat de fleste af sine vågne timer i Massage i Haderslev, der har til huse i Storegade. Her finder han arbejdsglæden.

- Det er det bedste af det bedste. Jeg har haft det pivilegie, fordi jeg har haft arbejde ved siden af i mange år, at jeg ikke har skullet leve af det. Derfor har jeg involveret mig i et væld af forløb, hvor der ikke har været økonomisk vinding, men hvor vi er blevet ved og ved i det tempo, som patientens krop har kunnet rykke sig i. Jeg har behandlet folk med spiseforstyrrelser, piger med skader efter HPV-vaccinen og patienter, der har været involveret i alvorlige biluheld. Det kan også være migræne eller maveproblemer. Man får så meget ydmyghed overfor, hvad kroppen kan, siger Peter Rasmussen.

Han har også lært, at selvom tilfælde umiddelbart kan virke håbløse, så kan der komme en bedring.

- Jeg bliver aldrig rig af den her forretning, men jeg bliver glad, siger han og fortsætter:

- En af grundene til, at jeg er gået i gang med at uddanne mig indenfor akupunktur er, at jeg håber og drømmer om, at jeg altid må blive klogere - hver eneste dag, siger Peter Rasmussen, som fejrer sit jubilæum med en reception den 5. april.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Annonce