Annonce
Sydjylland

30 års afdragsfrihed - et plus til dig, som ønsker større økonomisk fleksibilitet

Drømmer du om at blive boende i din bolig i mange år endnu? Og har du friværdi i boligen og et ønske om et fleksibelt lån med fast rente? Så kan 30 års afdragsfrihed måske være noget for dig. Foto: Henrik Rath

Boliglån med fast rente i 30 år er uhyre populært blandt boligejerne, og flere og flere vælger rentetryghed i al den tid, de har lånet, når de køber bolig, eller lægger lån om. Mange vælger samtidig ti års afdragsfrihed - fremover vil der være mulighed for 30 års afdragsfrihed.

Hvem kan få glæde af de 30 års afdragsfrihed?

Lånet er målrettet til boligejere, der har en god friværdi i boligen, og som ikke ønsker eller har behov for at spare yderligere op i boligen. Det er derfor især boligejere, som gerne vil sikre sig kombinationen af tryghed om renten og afdragsfrihed i den tid, de har lånet. Afdrag på boliglån fylder en hel del, fordi renten er så lav. Det betyder altså, at du som boligejer med 30 års afdragsfrihed er sikret en væsentlig lavere boligydelse i 30 år end på et lån med afdrag. Ved at vælge 30 års afdragsfrihed sikrer du dig på den måde mere plads i det daglige til andre ting.

Med et realkreditlån med fast rente og 30 års afdragsfrihed kender du renten i hele lånets løbetid, og du kan udnytte friværdien i din bolig, så du kan blive boende mange år endnu - og samtidig realisere dine drømme og planer. Det kan være rejser, når det engang igen bliver muligt eller gode oplevelser med børn og børnebørn.

Måske har du lyst til at nyde livet lidt mere i en periode, spare lidt flere penge op til din pension, eller afdrage på dit lån og på den måde spare endnu mere op i din bolig? Eller måske har du lyst at gøre noget helt andet, som er vigtigt for dig. Og her kan de 30 års afdragsfrihed komme dig til gode.


Med et realkreditlån med fast rente og 30 års afdragsfrihed kender du renten i hele lånets løbetid, og du kan udnytte friværdien i din bolig, så du kan blive boende mange år endnu - og samtidig realisere dine drømme og planer. Det kan være rejser, når det engang igen bliver muligt eller gode oplevelser med børn og børnebørn.


Fordele og ulemper: Som du kan læse, er der flere fordele ved et realkreditlån med 30 års afdragsfrihed, men der er også nogle ting, som du skal være opmærksom på. Du får tryghed for afdragsfrihed i op til 30 år - uden at skulle forny afdragsfriheden undervejs. Du får en lavere boligydelse, som kan give dig mulighed for at bruge pengene på lige præcist det, du drømmer om. Men afdragsfriheden er ikke gratis. Du betaler naturligvis ikke afdrag, men skal stadig betale renter og bidrag. Og bidragssatsen ved Totalkredit, som er vores samarbejdspartner, er lidt højere end ved et tilsvarende lån med 10 års afdragsfrihed.

Da du slet ikke afdrager på realkreditlånet, vil det beløb, du skylder være på samme niveau i hele lånets løbetid. Det vil sige ved udløb af lånet skal hele lånets hovedstol indfries.

Lånet er ikke for dig, der måske kun regner med at blive boende i din bolig nogle år endnu, da et lån med for eksempel ti  års afdragsfrihed, så vil være billigere. Det er heller ikke til dig der ønsker en 80 procent belåning i din bolig, da der på denne type lån maksimalt kan optages en 75 procent belåning og så kan der først tilkobles afdragsfrihed, når lånet har en belåning under 60 procent.

Derudover er der krav til bl.a. din friværdi/formue. Sagt med andre ord skal du have en pæn friværdi i din nuværende bolig eller en rigtig god opsparing med i rygsækken, hvis du ønsker denne type lån. Men kravet er faktisk ganske fornuftigt. Vi skal nemlig sikre, at vores kunders boligøkonomi er så robust, at den kan modstå de mindre og måske lidt større skvulp, der kan komme på boligmarkedet.

Der er virkelig mange muligheder for at lave en boligfinansiering, der passer til dig. Få derfor en god snak med Frøs Sparekasse eller din bankrådgiver, så du kan få skræddersyet din individuelle boligfinansiering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce