Annonce
Esbjerg

30-40 nye boliger: Udvalg godkender udstykning af Nørremarkskolen til boligområde

Nørremarkskolen har stået tom, siden skolen blev lukket i 2014. I slutningen af 2019 blev den jævnet med jorden, og nu er kommunen klar til udstykninger til et nyt boligområde. Arkivfoto: René Aunsbjerg Fogh
Den nu nedrevne Nørremarkskolen i Ribe udstykkes til et nyt og attraktivt boligområde med 30-40 boliger. Nørremarkskolens gamle hal bliver foreløbigt stående, og områdets borgere inviteres til workshop, så alle kan bidrage med gode ideer til det nye boligområde.

Ribe: Der er nu givet grønt lys til at arbejde videre med planerne for at omdanne Ribes nu nedrevne Nørremarkskole til et attraktivt boligområde.

Tirsdag eftermiddag nikkede politikerne i Esbjerg Kommunes Plan & Miljøudvalg ja til at igangsætte arbejdet for det nye boligområde, hvor intentionen er 30-40 boliger med blandede boligtyper, hvor der vil blive lagt særlig vægt på muligheden for fortætning og eventuelt mindre grundstørrelser, så den attraktive placering i Ribe kan udnyttes bedst muligt.

For at arealerne kan omdannes kræves dog først en ændring af kommuneplanen fra offentligt område til boligområde, og derudover skal der udarbejdes en lokalplan, der fastsætter de nærmere bestemmelser for udnyttelsen.

Men det er ikke udelukkende politikerne, der skal beslutte fremtiden for det nye boligområde, forklarer udvalgsformand Karen Sandrini.

- Der vil blive afholdt en workshop, hvor vi gerne vil invitere folk med i drøftelserne om, hvad der skal ske med området, og på den måde få input fra lokalområdet, siger Karen Sandrini, der senere på foråret melder en dato ud for workshoppen.

Annonce

Høringer

Der vil i løbet af planlægningsprocessen være en idéhøring på mindst 2 uger, hvor workshoppen vil blive afholdt. På denne måde har borgerne mulighed for at indsende deres bemærkninger. Senere vil der også være en offentlig høring af forslag til ændring af kommuneplanen og lokalplan på mindst fire uger.

Hvad med hallen?

Et af de emner, man gerne vil have input til, er, hvad der skal ske med skolens gamle hal, der ikke er revet ned.

- Den mindre sportshal blev bevaret i forbindelse med nedrivningen af de øvrige bygninger, og spørgsmålet er nu, hvad der skal ske med den, siger Karen Sandrini og forklarer, at forvaltningens indstilling var, at hallen skulle rives ned.

- Der var enighed i udvalget i forhold til selve udstykning, mens vi havde en drøftelse om, hvad der skulle ske med hallen. Vi har derfor lagt den mulighed ind, at hallen kan få lov til at blive, hvis nogen har en god idé til, hvad den kan bruges til, og hvordan den skal drives. Derudover har vi diskuteret, hvordan vi løser problematikken med støj fra det nærliggende Ribe Fjernvarme, fordi der ikke må bygges boliger eller være rekreativt område inden for denne støjzone, siger Karen Sandrini, der i lighed med udvalgskollegerne glæder sig meget til at arbejde videre med det spændende boligprojekt.

Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Langtidssiddende lærerformand går på pension: Jobbet kan både være ensomt og noget værre lort, men jeg vil savne det alligevel

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce