Annonce
Udland

30 er døde og knap 150 andre savnes efter bådulykke i DRCongo

Luke Dennison/Ritzau Scanpix
Myndighederne vurderer, at der var mindst 350 passagerer om bord. Kun 183 er hidtil reddet, siger borgmester.

Mindst 30 mennesker har mistet livet i en bådulykke på en sø i den vestlige del af Den Demokratiske Republik Congo (DRCongo). Knap 150 andre savnes.

Det oplyser borgmesteren i byen Inongo, Simon Mbo Wemba.

- Indtil videre har vi bjærget 30 lig. 12 kvinder, 11 børn og 7 mænd, siger borgmesteren søndag.

Han tilføjer, at der var flere end 350 passagerer om bord på båden, da den sank lørdag aften på søen Mai-Ndombe.

Hidtil er 183 af disse blevet reddet.

- Dødstallet er stadig foreløbigt, siger borgmester Simon Mbo Wemba.

Han fortæller videre, at det kan være svært at kende det nøjagtige passagertal, da flere passagerer kan være illegale migranter.

Bådulykker er ikke ualmindelige på søer og floder i DRCongo. Ulykkerne er typisk forårsaget af for mange passagerer og for megen last om bord.

Ofte ender dødstallet højt, fordi der ikke er redningsveste om bord, og fordi mange congolesere ikke kan svømme.

I april døde mindst 167 mennesker i to ulykker, der fik præsident Felix Tshisekedi til at gøre det obligatorisk for alle både at have redningskranse om bord.

I en anden alvorlig ulykke i nyere tid døde mellem 100 og 150 mennesker, da en færge sank ved kajen i byen Goma på Kivu-søen i maj 2001.

Ulykken skete, da en masse mennesker skyndte sig om bord på færgen på samme tid for at undgå et kraftigt regnskyl.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce