Annonce
Kolding

Glæde på museet: Stjålen Kay Bojesen-abe tilbage på Trapholt

Den store abe er nu tilbage i vante rammer på Trapholt. Foto: John A. Petersen
Trapholt fik i vinters stjålet en stor Kay Bojesen-abe fra museet. Nu er aben tilbage på museet, og gæsterne vil allerede kunne se den som en del af udstillingen i dag.

Kolding: Den 30 kilo tunge Kay Bojesen-abe, der i december blev stjålet fra Trapholt, er nu tilbage i museets hænder.

I går overbragte Sydøstjyllands Politi den gode nyhed til Karen Grøn, museumsdirektør på Trapholt, at Kay Bojesen-aben, som blev stjålet i vinter, er blevet fundet. Fundet er resultatet af grundig efterforskning af politiet, og aben er nu tilbage på museet.

- Det er en utrolig lettelse, at aben er skaffet tilbage. Den stammer fra Kay Bojesens eget værksted og er derfor helt unik og uerstattelig. Sagen viser, at det er vanskeligt at gemme og afhænde stjålne genstande fra et kunstmuseum. Vi har stor ros til politiet, som vi har samarbejdet tæt med under hele forløbet, fortæller Karen Grøn i en pressemeddelelse.

Kay Bojesen-aben blev stjålet under et indbrud på museet natten til den 10. december 2018. Den er en del af den store Kay Bojesen-udstilling "Humøret i dansk design". Den 30 kilo tunge abe vil komme tilbage i udstillingen igen i dag.

Det er begrænset, hvad Sydøstjyllands Politi kan fortælle om efterforskningen, der har ført til fundet af aben.

- Jeg kan ikke sige andet end, at vi har fundet aben ved hæderligt politiarbejde og udleveret den til Trapholt, fortæller leder af Efterforskningscenter Syd Frede Nissen.

Annonce

Domsforhandling senere i år

I januar blev en 24-årig mand sigtet og varetægtsfængslet for at stå bag tyveriet af aben.

- Han er løsladt igen, og der kommer en domsforhandling senere i år i den her sag. Lige nu ligger den til juridisk vurdering, oplyser Brian Skaarup fra Sydøstjyllands Politi, der ligeledes kan fortælle, at tyveriet af aben ingen forbindelse har til sagen om tyveriet af Marco Evaristtis værk "Rolexgate", der blev stjålet nytårsnat.

Politiet oplyste forleden til JydskeVestkysten, at man er på bar bund i efterforskningen af den sag og har valgt at lukke sagen ned.

Den 30 kilo tunge aben menes at have en værdi på omkring 100.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce