Annonce
Esbjerg

30 nye bynære familieboliger på vej i Esbjerg

Det tidligere Grafisk Trykcenter bliver snart jævnet med jorden for at give plads til 30 familieboliger og en dagligvarebutik. Foto: André Thorup

Boligforeningen Fremad har netop fået byrådets godkendelse til opførelse af 30 treværelses-lejligheder på Niels Lambertsens Vej. Byggeriet i fire etager skal huse dagligvarebutik i stueetagen.

Annonce

Esbjerg: 30 familieboliger på Niels Lambertsens Vej 6 fordelt i et etagebyggeri med 10 treværelses-lejligheder på 1., 2. og 3. sal og en dagligvareforretning i stueetagen er en udmærket idé, som Esbjerg Kommune gerne vil støtte.

På det seneste byrådsmøde godkendte samtlige politikere den såkaldte Skema A-ansøgning fra Boligforeningen Fremad til Landsbyggefonden, hvilket er forløberen for, at byggeriet kan blive til noget. Kommunen skal yde 10 procent i grundkapital af byggeriets anskaffelsessum, der bliver på i alt 64 millioner kroner. Lejlighederne får en gennemsnitlig størrelse på 107 kvadratmeter, og huslejen - eksklusiv forbrug - bliver på 8.292 kroner for den størrelse bolig.

Boligforeningen Fremad vurderer ifølge kommunen, at huslejeniveauet ikke bliver et problem i forhold til udlejning, fordi boligerne ligger forholdsvis bynært med to kilometer til centrum og tæt på indkøb og offentlig transport.

Projektet

For et par år siden var det Grafisk Trykcenter, der selv ønskede at virkeliggøre boligprojektet på det lidt træt-udseende område, men udviklingen er nu i hænderne på ejendomsudvikler H. Skjøde Knudsen A/S og Boligforeningen Fremad.Byggeriet placeres i et bygningsmæssigt blandet område med et eksisterende villakvarter mod nord og etagehuse syd for Strandby Kirkevej samt erhvervsbygninger på selve grunden. Nedrivningen af det eksisterende byggeri går i gang om kort tid og ventes at fortsætte året ud.

Nedrivningsentreprisen er startet i forhold til fjernelsen af Grafisk Trykcenter, oplyser projektleder Jan Hegner Hansen fra ejendomsudvikler og totalentreprenør H. Skjøde Knudsen A/S. Foto: André Thorup
Annonce

Klart i 2020

Boligerne opføres på den grund, hvor Grafisk Trykcenter tidligere havde til huse, og det sker efter den såkaldt delegerede bygherremodel. I henhold til Udviklings- og Forenklingsstyrelsens database, OIS, har ejendomsudvikler og totalentreprenør H. Skjøde Knudsen A/S købt dels Niels Lambertsens Vej 6, dels nummer 10, som var en privat villa. De to grunde er nu sammatrikuleret. Nabogrunden - hjørnegrunden ud mod Strandby Kirkevej og Kvaglundvej - Strandby Kirkevej 185 er overtaget af Coop Danmark A/S.

For nogle år siden, da byggeriet først blev omtalt, var der planer om at etablere en ubemandet tankstation på hjørnegrunden, og dengang var det også meningen, at boligerne skulle være ungdomsboliger.

Ifølge projektleder Jan Hegner Hansen fra H. Skjøde Knudsen, indledes nedbrydningen af det gamle Grafisk Trykcenter samt villaen om kort tid, og det arbejde vil fortsætte resten af året. Han oplyser, at byggeriet vil stå klart i marts 2020. Til den tid vil bygningen være opdelt i to såkaldte ejerlejligheder - boligerne fra 1. sal og opefter, som Fremad står for, og en ejer af dagligvareforretningen.

Grunden opdeles, så Boligforeningen Fremads afdeling får egen indgang til lejlighederne i den vestlige del af grunden, hvor der også etableres parkering forbeholdt beboerne, fælles opholdsarealer og cykelskure.

Annonce

Forskønnelse

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) glæder sig over, at den centralt beliggende grund nu får en fin anvendelse til familieboliger.

- De seneste mange år har det område set lidt træt ud, så jeg glæder mig over både de nye boliger og forskønnelsen, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce