Annonce
Sydjylland

30 unge har sat deres præg på regionens fremtid

Når det handler om fremtidens Syddanmark, er det ifølge regionsrådsformand Stephanie Lose (V), vigtigt at tage de unge med på råd. Foto: Celina Dahl/Scanpix
Region Syddanmark vedtog mandag eftermiddag en ny udviklingsstrategi frem mod 2023. Den er blevet til i tæt samarbejde med kommuner, organisationer, uddannelses- og kulturinstitutioner - og ikke mindst en række unge mennesker, der har givet deres bud på, hvilken region, de ønsker sig at bo i i fremtiden.
Annonce

Udvikling: Hvordan skal Region Syddanmark udvikle sig over de næste fire år, for at den bliver det bedst mulige sted at bo?

Det spørgsmål tog regionsrådet stilling til mandag aften, da det vedtog en ny udviklingsstrategi frem mod 2023. Som noget nyt har cirka 30 unge mennesker fra regionens ungdoms- og videregående uddannelser været med til at udforme strategien, idet de på forskellige workshops er kommet med deres input og ønsker til fremtiden.

Strategien hedder "Fremtidens Syddanmark", og derfor er det ifølge regionsrådsformand Stephanie Lose (V) vigtigt, at netop de unge bliver hørt.

- Fremtidens Syddanmark er jo de unge mennesker, så det har været et godt perspektiv, siger hun.

Annonce

Klima og trivsel i fokus

Regionens nye strategi bygger på seks delstrategier, som regionen vil have fokus på i de kommede fire år. Således har regionen blandt andet sat sig mål inden for sundhed og infrastruktur. Men det er især inden for områder som klima og trivsel, at de unge har sat deres aftryk, fortæller Stephanie Lose.

- Vi har fået et klart indtryk af, hvilke ting der optager dem. Eksempelvis er det blevet nævnt over hele linjen, at det er vigtigt at have fokus på trivsel og mistrivsel, så det er vigtigt, når vi skal skabe en platform for fremtidens Syddanmark, siger regionsrådsformanden.

Hun erkender, at en strategi hurtigt kan blive reduceret til en række flotte ord på et stykke papir uden reel handling bag, men hun understreger, at formuleringen af de seks konkrete delstrategier tvinger politikerne til at tage stilling til, hvordan målene skal nås.

- Når vi tager beslutninger og udmønter midler til forskellige formål i regionen, vil det tydeligt kunne ses, at strategien er vores rettesnor, siger hun og nævner som eksempel, at regionsrådet mandag aften satte 15 millioner kroner af til en klimapulje. Penge, der blandt andet skal bruges til at reducere affald og elektrificere transportområdet, hvilket er i tråd med både den nye udviklingsstrategi og regionens klimastrategi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Skulle besøge en veninde: Kørte galt i stjålet bil og efterlod den midt på motorvejen

Annonce