Annonce
Esbjerg

300.000 kr. afsat til Brammino-vandrerute

Den nedlagte jernbane mellem Bramming og Grindsted kan blive til gang- og cykelstien Bramminoen, hvis Banedanmark og de fire kommuner langs banen kan blive enige om en overdragelse. Esbjerg Kommune har i budgettet for det kommende år afsat 300.000 kroner til en forundersøgelse af stiprojektet. Foto: Martin Wilde
Annonce

BRAMMING/VEJRUP: Esbjerg Kommune ser optimistisk på de træge forhandlinger mellem på den ene side Banedanmark og på den anden side de fire kommuner, Esbjerg, Vejen, Varde og Billund, som den nedlagte jernbane mellem Bramming og Grindsted løber igennem. For på kommunens nye budget er der afsat 300.000 kroner til en forundersøgelse i forbindelse med stiprojektet, som har fået navnet Bramminoen.

Der har ikke kørt tog siden 2012, og de fire kommuner vil gerne etablere en sti på banetracéen. Det kniber dog for parterne om at blive enige om betingelserne. Foreløbig har der været forhandlet i et år, uden at parterne er nået frem til en løsning.

Det er de fire kommuners plan at etablere en gang- og cykelsti på det 39 kilometer lange baneareal, mens de resterende arealer, hvor der tidligere lå stationer med sidespor og læssevejsarealer i Vejrup, Glejbjerg, Agerbæk, Tofterup og Krogager, skal sælges. I Grindsted er det DSB, som ejer det meste af det tidligere godsbaneareal, og det har været til salg i flere år, uden at der er fundet en køber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Partier afviser regeringens forslag om krav om mundbind i det offentlige rum: - Det kom som en tyv om natten

Kolding

Politikere vil ikke hjælpe gymnasium i Kolding: Må vente på nye, landsdækkende regler om fordeling af elever

Annonce