Annonce
Billund

300.000 kroner fra Socialstyrelsen baner vej for en lønnet leder

Formand Anne Eriksen glæder sig til i nær fremtid at få ansat en lønnet leder på Nymarksvej. Arkivfoto
Frivilligcenter Billund får penge fra Socialstyrelsen. Nu er der råd til at ansætte en lønnet leder.

Grindsted: De har krydset fingre for det længe, og forleden kom så den gode besked fra Socialstyrelsen: Frivilligcenter Billund får grundfinansiering. Det betyder, at de frivillige endelig kan få ansat den lønnede leder, som de i årevis har efterspurgt. Jobannoncen bliver offentliggjort en af de nærmeste dage.

Frivilligcentret, der lige er flyttet i nye og større lokaler på Nymarksvej, har fået 300.000 kroner fra Socialstyrelsen og desuden 360.000 kroner fra Billund Kommune. Dermed er vejen banet for, at det frivillige arbejde i hele kommunen kan komme til at folde sig endnu mere ud.

Annonce

Frivilligcenter Billund

Frivilligcenter Billund hed tidligere Frisam og boede beskedent på Banegårdsvej.

I forbindelse med flytningen til Nymarksvej har paraplyorganisationen for de frivillige, sociale foreninger skiftet navn til Frivilligcenter Billund.

50 foreninger er medlem.

Frivillige og lønnet

Frivilligcentret, som har 50 sociale foreninger i medlemsskaren, arbejder for, at det skal være nemmere at være frivillig, og at man føler sig værdsat. Medlemmerne passer for manges vedkommende deres frivillige arbejde ved siden af et almindeligt job, og det kan godt blive rigeligt tidskrævende indimellem.

Anne Eriksen, formand for Frivilligcenter Billund, håber derfor, at en lønnet leder kan samle trådene og tage sig af en del af arbejdet med at skaffe midler, arrangere kurser og andet.

- Vi andre knokler bare løs efter bedste evne, har hun tidligere sagt.

Kurser og fest

Frivilligcentret har i efteråret to gratis kurser for frivillige foreninger: Det ene om rekruttering og fastholdelse af frivillige, og det andet om hvordan man skriver en god ansøgning til kommune, puljer og fonde om støtte til aktiviteter, der kan gavne andre medborgere.

Efter sommerferien er der et fyraftensmøde for frivillige om, hvordan man opdager og håndterer vold og seksuelle overgreb mod børn. Det foregår den 21. august.

Alle frivillige skal også sætte kryds i kalenderen ved fredag den 27. september. Den dag er det Frivillig Fredag, hvor frivillige over hele landet bliver hyldet. I Billund Kommune står frivilligrådet for dagen, som markeres med en fest i Billund Idrætscenter. Det er den dag, frivilligrådet uddeler prisen til "Årets forening". Prisen går til en forening, der inden for det sociale område har markeret sig.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Sydjylland

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce