Annonce
Erhverv

300.000 kroner i spil: Krav for Facebook-markedsføring kan koste camping-familie levebrødet

Siden 1. april 2019 har Kruså Camping været et fælles familieprojekt for Heidi Laumann (t.v.), Jesper Thomasen og deres tre døtre, Lærke, Tilde og Freja. Arkivfoto: Jan Sternkopf
Indehaverne af Kruså Camping troede, de forpligtede sig til at betale 99 kroner for en måneds markedsføring på Facebook. Udbyderen, Marketing Savers, mener, Kruså-parret nu skylder dem 300.000 kroner.
Annonce

Aabenraa: I Kruså har indehaverne af Kruså Camping siden begyndelsen af 2019 arbejdet hårdt på at modernisere pladsen og gøre den til et levebrød for familien på fem. Men måske vakler fundamentet. En regning på 99 kroner er blevet til 300.000 kroner.

Heidi Laumann blev kontaktet af en sælger fra virksomheden Marketing Saver IVS, der ifølge egen hjemmeside har "flere års erfaring med performance-baseret Facebook-markedsføring".

Det lød spændende, syntes Heidi Laumann, der driver pladsen sammen med sin mand, Jesper Thomasen. Kruså Camping modtog da også efterfølgende en ydelse.

- Det var, hvad vi havde aftalt, den første måned til 99 kroner. Og jeg sagde til dem, at "jeg skal bare være 100 procent sikker på, at det bare er den måned her". Det var det da, for de ville gerne have tilfredse kunder, forklarer Heidi Laumann.

99 kroner lyder også billigt?

- Det var også bare et oprettelsestilbud, siger Heidi Laumann.

Det vil virkelig gøre ondt. Det ved jeg ikke, om vi kan bære. Vi skal tjene 10.000 kroner om måneden for at finde de 5000 kroner.

Jesper Thomasen, medindehaver af Kruså Camping

Annonce

To regninger på én dag

Så kunne historien være endt her. Parret fik efter aftale en regning på 99 kroner plus moms, men senere samme dag kom der desuden en regning på knap 19.000 kroner og lidt tid efter en rykker, hvor der trues med en stævning, hvis ikke beløbet betales.

- Det er skrækkeligt, at de kan gøre det på den måde. Helt vanvittigt, synes Heidi Laumann.

Efterfølgende, da der var blevet rykket for pengene, opdagede Heidi Laumann imidlertid, at der skulle være indgået en kontrakt på ydelser fem år frem. 5000 kroner om måneden for to forskellige annoncer.

- Den fik vi først senere gennem et link i en mail, fortæller hun.

Desværre er Kruså Camping ikke alene om oplevelsen med Marketing Saver. Ekstra Bladet har fortalt om en stribe andre mindre forretningsdrivende, der er i samme situation. Ægteparret fra Kruså Camping er også medlem af en Facebook-gruppe for ligesindende.

- Der er ingen af os i den store Facebook-gruppe, som ved, hvor vi har skrevet under, siger Heidi Laumann.

- De (Marketing Saver, red.) skulle have et login til vores Facebook-side, og det fik de over telefonen. Om de så på en eller anden kringlet måde har fået os til at trykke på noget, er der ingen af os, der ved, forklarer hun.

Annonce

Det kan koste pladsen

Ifølge Heidi Laumann har hun telefonisk over for Marketing Saver afvist at have indgået en kontrakt og nægtet at betale mere end de 99 kroner. Skulle Marketing Saver lykkes med at komme igennem med sit krav om i alt 300.000 kroner, kan det få dramatiske konsekvenser for campingparret.

- Det vil virkelig gøre ondt. Det ved jeg ikke, om vi kan bære. Vi skal tjene 10.000 kroner om måneden for at finde de 5000 kroner, siger Jesper Thomasen, der lige nu er i fuld gang med at renovere pladsen og dens swimmingpool, så alt er parat til sæsonåbningen.

- Det fylder rimeligt meget, og vi har nok at se til i forvejen. Så det er lidt noget pis, mener Jesper Thomasen.

Det synes indehaverne af Marketing Saver måske også. Her er man nemlig uforstående overfor, at ægteparret i Kruså skulle føle sig bondefanget.

- De har underskrevet en kontrakt, og i den kontrakt står hele aftalen. Vi har udført arbejde for dem og ønsker bare, de er glade og tilfredse kunder. Vi er specialister på Facebook, så selvfølgelig ønsker vi at gøre det godt for dem, siger Rasmus Gutfelt Skalbo, der ejer Marketing Saver sammen med Arvin Mazaheri.

Annonce

Aftale kan være ugyldig

Rasmus Gutfelt Skalbo bekræfter, at indehaverne af Kruså Camping kan forvente en stævning, hvis de ikke betaler.

- Jeg tror ikke, vi har stævnet dem endnu, men selvfølgelig skal vi have vores penge. Vi har planlagt arbejde for dem et år frem, forklarer han.

Og så er det Kruså-parrets egen skyld, hvis de føler sig bondefanget.

- De skulle have læst deres kontrakt igennem. De har haft syv dage til at læse den igennem og syv dage til at opsige. De har godkendt arbejdet et år frem, og de har godkendt annoncer, så det, synes jeg, er lidt mærkeligt, siger Rasmus Gutfelt Skalbo.

Om Heidi Laumann og Jesper Thomasen reelt kan stævnes til at betale de i alt 300.000 er dog højst tvivlsomt. Ifølge eksperter, som Ekstra Bladet har talt med, er aftalen ugyldig i henhold til markedsføringsloven.

- Vejleder sælgeren de små erhvervsdrivende mundtligt i modstrid med kontraktens ordlyd, så er det min vurdering, at der er tale om vildledende markedsføring, lyder det fra professor Birgit Liin, der er professor ved Aarhus Universitet til avisen, der også har talt med en tidligere medarbejder hos Marketing Saver, der fortæller om sine oplevelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce