Annonce
Tønder

300 gæster gav en kæmpe hånd til mestrene

Caroline Sofie Schack Haagensen er måske ikke stor, men hun vandt i august sidste år bronze i det nordiske mesterskab i BMX for piger syv år og under. Hun har kørt BMX i tre år og stiller op for Tønder MBX Klub. Det er udvalgsformand René Andersen, der overrækker pigen en check på 1500 kroner. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Torsdag aften uddelte Tønder Kommunes kultur- og fritidsudvalg samt folkeoplysningsudvalget hæder og ære til de personer og hold, som i årets løb har gjort sig bemærket på diverse sportsarenaer i landsdelen, i hele Danmark og sågar på den internationale scene.

HØJER: Det fine tøj var trukket frem af gemmerne og de store smil fundet frem, da Tønder Kommunes kultur- og fritidsudvalg samt folkeoplysningsudvalget torsdag aften afholdt en prisuddeling i Marskhallen i Højer.

Her blev cirka 70 personer hædret for deres mesterskaber, mens 16 personer fik overrakt en ungdomspris, leder- instruktør eller trænerpris eller en foreningsindsatspris.

Aftenens mest brugte sætning kom fra formanden for Tønder Kommunes kultur- og fritidsudvalg, René Andersen (V):

- Skal vi give ham/hende/dem en kæmpe hånd!

Og det ville de mange fremmødet hjertens gerne, så der blev klappet som sjældent før i Marskhallen.

Annonce
I Tønder kan vi såmænd også spille skat. Her de nykårede danmarksmestre fra Tønder: Peter Gonnsen, Jens Peter Jensen, Svend Jepsen, Holger Kristensen, Jens Carl Pedersen, Christian Thomsen, Ole Thorup og Maria Jensen. Formand for folkeoplysningsudvalget, Keld Stenger, ses yderst til venstre. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Lokal boldkunstner

Før man nåede til første prisuddeling, havde boldjongløren Victor Slany Hansen fra Skærbæk givet nogle minutters opvisning med en fodbold. Den 16-årige boldkunstner blev sidste år danmarksmester i football freestyle, efter at have vundet to afdelinger i henholdsvis Aalborg og København.

Til publikums store begejstring formåede han at holde bolden i luften, mens den kørte rundt mellem benene, han lå på gulvet, og bolden af og til var oppe at ligge i nakken.

- Han træner to timer hver dag. Det tager jeg hatten af for, noterede René Andersen, der forinden havde budt forsamlingen velkommen.

Skulderklap og 2000 kroner

I sin korte tale lagde udvalgsformanden blandt andet vægt på, at foreningerne, medlemmerne og trænerne er der for hinanden.

- Uden trænere ingen forening, uden forening ingen medlemmer og uden medlemmer var der ikke brug for trænere, sagde René Andersen og tilføjede, at hans hverv torsdag aften var en af dem, han gerne påtog sig:

- Det er en sand fornøjelse at stå her foran så stor en forsamling.

Laurits Juhl-Boisen var sidste mester til at blive hyldet. Den snart 15-årige dreng har stået på scenen før. Og ligesom sidst var det for at blive hyldet som verdensmester i Electric Boogie under 18 år. Det er noget, han påskønner.

- Det viser, at man bliver set, og at det man laver, er godt. Det er fedt, konstaterede den unge verdensmester, der foruden skulderklappet blev tildelt 2000 kroner for sit mesterskab.

Efter overrækkelsen af priserne til de første 70 personer var der en let bespisning i form af tapas. Efter spisepausen tog formanden for folkeoplysningsudvalget, Keld Stenger, over for at uddele foreningspriser.

Pigeholdet i indefodbold fra Højer/Tønder bestående af Bolette Iversen, Emilie Larsen Nissen, Jasmin Dalügge, Louise Rosager, Maja Boyschau Kjeldgaard og Sofie Feddersen, blev regionsmestre i overbevisende stil. De vandt den indledende pulje ved at vinde 15 af 15 mulige kampe med en målscorer på 87-17. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland For abonnenter

26,5 milliarder fordelt til sundhed, forurening og trafik: Sådan påvirker regionens budget dig

Annonce