Annonce
Tønder

300 gæster gav en kæmpe hånd til mestrene

Caroline Sofie Schack Haagensen er måske ikke stor, men hun vandt i august sidste år bronze i det nordiske mesterskab i BMX for piger syv år og under. Hun har kørt BMX i tre år og stiller op for Tønder MBX Klub. Det er udvalgsformand René Andersen, der overrækker pigen en check på 1500 kroner. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Torsdag aften uddelte Tønder Kommunes kultur- og fritidsudvalg samt folkeoplysningsudvalget hæder og ære til de personer og hold, som i årets løb har gjort sig bemærket på diverse sportsarenaer i landsdelen, i hele Danmark og sågar på den internationale scene.

HØJER: Det fine tøj var trukket frem af gemmerne og de store smil fundet frem, da Tønder Kommunes kultur- og fritidsudvalg samt folkeoplysningsudvalget torsdag aften afholdt en prisuddeling i Marskhallen i Højer.

Her blev cirka 70 personer hædret for deres mesterskaber, mens 16 personer fik overrakt en ungdomspris, leder- instruktør eller trænerpris eller en foreningsindsatspris.

Aftenens mest brugte sætning kom fra formanden for Tønder Kommunes kultur- og fritidsudvalg, René Andersen (V):

- Skal vi give ham/hende/dem en kæmpe hånd!

Og det ville de mange fremmødet hjertens gerne, så der blev klappet som sjældent før i Marskhallen.

Annonce
I Tønder kan vi såmænd også spille skat. Her de nykårede danmarksmestre fra Tønder: Peter Gonnsen, Jens Peter Jensen, Svend Jepsen, Holger Kristensen, Jens Carl Pedersen, Christian Thomsen, Ole Thorup og Maria Jensen. Formand for folkeoplysningsudvalget, Keld Stenger, ses yderst til venstre. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Lokal boldkunstner

Før man nåede til første prisuddeling, havde boldjongløren Victor Slany Hansen fra Skærbæk givet nogle minutters opvisning med en fodbold. Den 16-årige boldkunstner blev sidste år danmarksmester i football freestyle, efter at have vundet to afdelinger i henholdsvis Aalborg og København.

Til publikums store begejstring formåede han at holde bolden i luften, mens den kørte rundt mellem benene, han lå på gulvet, og bolden af og til var oppe at ligge i nakken.

- Han træner to timer hver dag. Det tager jeg hatten af for, noterede René Andersen, der forinden havde budt forsamlingen velkommen.

Skulderklap og 2000 kroner

I sin korte tale lagde udvalgsformanden blandt andet vægt på, at foreningerne, medlemmerne og trænerne er der for hinanden.

- Uden trænere ingen forening, uden forening ingen medlemmer og uden medlemmer var der ikke brug for trænere, sagde René Andersen og tilføjede, at hans hverv torsdag aften var en af dem, han gerne påtog sig:

- Det er en sand fornøjelse at stå her foran så stor en forsamling.

Laurits Juhl-Boisen var sidste mester til at blive hyldet. Den snart 15-årige dreng har stået på scenen før. Og ligesom sidst var det for at blive hyldet som verdensmester i Electric Boogie under 18 år. Det er noget, han påskønner.

- Det viser, at man bliver set, og at det man laver, er godt. Det er fedt, konstaterede den unge verdensmester, der foruden skulderklappet blev tildelt 2000 kroner for sit mesterskab.

Efter overrækkelsen af priserne til de første 70 personer var der en let bespisning i form af tapas. Efter spisepausen tog formanden for folkeoplysningsudvalget, Keld Stenger, over for at uddele foreningspriser.

Pigeholdet i indefodbold fra Højer/Tønder bestående af Bolette Iversen, Emilie Larsen Nissen, Jasmin Dalügge, Louise Rosager, Maja Boyschau Kjeldgaard og Sofie Feddersen, blev regionsmestre i overbevisende stil. De vandt den indledende pulje ved at vinde 15 af 15 mulige kampe med en målscorer på 87-17. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce