Annonce
Trekantområdet

31.884 danskeres virtuelle løb blev kommenteret fra Middelfart: - Det er virkelig, virkelig vildt

Byrådssalen i Middelfart var søndag omdannet til tv-studie, hvorfra det virtuelle motionsløb "Danmark Løber" blev kommenteret. Privatfoto.
Danskere i hele landet deltog søndag i det virtuelle løb "Danmark Løber". Lillebælt Halvmarathons løbsleder var kommentator i studiet i Middelfart og er overvældet over opbakningen.
Annonce

Middelfart: Solen skinnede, da det virtuelle, landsdækkende motionsløb "Danmark Løber" løb af stablen søndag.

31.884 danskere fra hele landet havde meldt sig til og stak af sted på enten fem, ti, eller 21,1-kilometerdistancen, da starten gik klokken 11. Herfra blev det løbende kommenteret live fra Middelfarts byrådssal, der i dagens anledning var blevet lavet om til et tv-studie.

Løbet er arrangeret af syv af landets største løbsarrangører, heriblandt Lillebælt Halvmarathon. Derfor var Lillebælt Halvmarathons løbsleder Mads Stryhn også en af de tre værter, der fra tv-studiet kommenterede løbet.

- Det er gået super godt. Det har været hårdt, men mega sjovt. Det er jo ikke hårdt, som når vi plejer at lave løb, men hårdt på en helt anden måde, fordi vi skal prøve at holde tungen lige i munden med tekniske ting som livestream og sociale medier, siger han.

Annonce

Inspireret af Strandvejsløbet

Løberne har undervejs kunnet sende billeder og videoer fra deres ture. Mads Stryhn har i løbet af dagen set alt fra hejste dannebrogsflag til kridtoptegnede målområder og målportaler, som løberne har dokumenteret med kameraet.

Tidligere under coronakrisen afholdt Lillebælt Halvmarathon det første virtuelle løb: Strandvejsløbet i Middelfart 28. marts. Herfra delte Mads Stryhn idéen med sine løbsleder-kollegaer, og så blev "Danmark Løber" sat i søen. Tilmeldingen åbnede for to uger siden, og Mads Stryhn er overvældet over tilslutningen.

- Da jeg så deltagertallet i løbet af ugen, tænkte jeg "ok, det bliver fint det her". Men det er gået helt amok i det sidste halvandet døgn, siger han. - Det er virkelig, virkelig vildt, vi har fået så mange med. Det er lækkert, når man bruger så meget energi på det, at der er så mange, der vil være med, siger Mads Stryhn.

Annonce

Gentagelse er ikke afklaret

Ved at være flere arrangører sammen om projektet, har de kunnet uddelegere opgaverne. Det har fungeret, og der har været mange idéer, siger han. Men det har også hele tiden været en balancegang. For selvom de alle gerne ville have så mange ud at løbe som muligt, har de skullet være opmærksom på ikke at få skabt nogle fysiske samlingssteder ved for eksempel at lave målområder.

Nu skal Mads Stryhn og de andre arrangører lige puste ud, og det er endnu også for tidligt at sige, om succesen vil blive gentaget.

- Om vi gør det, ved vi ikke. Men vi snakker om det. Lige nu synes vi bare, det er fedt, at vi har fået så mange tusinde mennesker ud at løbe i hele Danmark, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

EM I HÅNDBOLD For abonnenter

Det nye omdrejningspunkt: Vejen ind i varmen har været lang, træls og bumlet

Annonce