Annonce
Sønderborg

31 børnehaver og vuggestuer får frokostordning

Forældre til 625 børn slipper for at smøre madpakke fra 1. september. Arkivfoto: Martin Ravn
Fra 1. september er 625 børn i Sønderborg Kommune del af en fælles frokostordning.
Annonce

Sønderborg: Flere forældre slipper for at smøre madpakker. I 22 vuggestuer og ni børnehaver har forældrene sagt ja til den frokostordning, kommunen tilbyder, og det betyder, at de individuelle madpakker erstattes af et fælles frokostmåltid.

Indsatsen "Sundhedsfremmende måltidsfællesskaber i dagtilbud" skal skabe bedre rammer om kommunens frokostordning og er godkendt af sundhedsudvalget.

- Med frokostordningen får børnene serveret et sundt måltid mad, der byder på nye smagsoplevelser, der lettere ryger indenbords, fordi sidemanden også spiser det. Vi ved, at gode madvaner, der indøves allerede fra barnsben kan være med til at forhindre livsstilssygdomme som overvægt. Måltidsfællesskaberne er bare et ud af mange tiltag, som skal være med til at skabe de bedste forudsætninger for et sundt og godt liv – hele livet, siger Helge Larsen (S), der er udvalgsformand.

Annonce

85 procent økologisk

Maden i frokostordningen følger årstiderne og er mindst 85 procent økologisk. Der er både kolde og varme retter på menuen, og ordningen lever op til Fødevarestyrelsens anbefalinger til, hvad mindre børn skal spise.

Alle børn i dagtilbud skal tilbydes et sundt frokostmåltid. Forældrene får hvert andet år mulighed for at vælge, om de ønsker frokostordningen i deres barns vuggestue/børnehave. 625 børn fordelt på 22 vuggestuer og ni børnehaver får fra den 1. september fælles frokostordning.

Frokostordningen leveres af Fru Hansens Kælder. Prisen er på 417 kroner om måneden, og det finansierer også ekstra medarbejdertimer til anretning, servering og afrydning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce