Annonce
Indland

31 slanger er stjålet fra ejendom på Sydsjælland

Mustafa Ozer/Ritzau Scanpix
Politiet beder borgere om at se sig godt for, hvis de bliver tilbudt en kvælerslange.

Det var ikke bare en tilfældig ejendom, en eller flere tyve tirsdag gik ind i ved landsbyen Mern på Sydsjælland, mener politiet. Gerningsmændene slap væk med i alt 31 slanger, oplyser TV2 Øst.

- Mængden af slanger, der er stjålet, tyder på, at man er brudt ind specifikt for at stjæle dem, siger politikommissær Nikolaj Scheegell Bork ifølge tv-stationen.

Ved kuppet blev der stjålet en del kongepyton og træpyton, oplyser Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i den officielle døgnrapport.

Heri benytter politiet sig af lejligheden til at advare om, at der kan være tale om hæleri, hvis man får tilbudt en kvælerslange og slår til.

Politiet vil meget gerne have besked fra borgere, der får mistanke om, at der er ugler i mosen ved et tilbud om et slangekøb.

En international konvention om truede dyrearter, Cites, beskytter også kvælerslanger. En sælger skal kunne fremvise papirer om slangens historie.

Ifølge TV2 Øst havde tyven eller tyvene dog ikke kun blik for sjældne dyr. De snuppede også jakkesæt fra ejendommen, som ligger på Øster Egesborgsvej.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Aabenraa

Strømmen væk i syv minutter

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Annonce