Annonce
Indland

31 slanger er stjålet fra ejendom på Sydsjælland

Mustafa Ozer/Ritzau Scanpix
Politiet beder borgere om at se sig godt for, hvis de bliver tilbudt en kvælerslange.

Det var ikke bare en tilfældig ejendom, en eller flere tyve tirsdag gik ind i ved landsbyen Mern på Sydsjælland, mener politiet. Gerningsmændene slap væk med i alt 31 slanger, oplyser TV2 Øst.

- Mængden af slanger, der er stjålet, tyder på, at man er brudt ind specifikt for at stjæle dem, siger politikommissær Nikolaj Scheegell Bork ifølge tv-stationen.

Ved kuppet blev der stjålet en del kongepyton og træpyton, oplyser Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i den officielle døgnrapport.

Heri benytter politiet sig af lejligheden til at advare om, at der kan være tale om hæleri, hvis man får tilbudt en kvælerslange og slår til.

Politiet vil meget gerne have besked fra borgere, der får mistanke om, at der er ugler i mosen ved et tilbud om et slangekøb.

En international konvention om truede dyrearter, Cites, beskytter også kvælerslanger. En sælger skal kunne fremvise papirer om slangens historie.

Ifølge TV2 Øst havde tyven eller tyvene dog ikke kun blik for sjældne dyr. De snuppede også jakkesæt fra ejendommen, som ligger på Øster Egesborgsvej.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce