Annonce
Haderslev

32-årig misbruger blev fængslet og skal mentalundersøges

Den 32-årige skal onsdag blandt andet have råbt, at de vinduer ikke kunne holde ham ude. Arkivfoto: Larz Grabau
Efter nogle dage med blandt andet hærværk, vold og trusler mod politibetjente og et vidne, blev en lokal mand torsdag varetægtsfængslet. Han er sigtet for otte forhold ind til videre.

HADERSLEV: Sigtelserne hobede sig op mod en 32-årig lokal mand under grundlovsforhøret med ham torsdag eftermiddag: Hærværk, tilsvining, trusler samt vold mod politiet, trusler mod vidne, modsætte sig anholdelse samt besiddelse af en hash og kniv.

Alt sammen var foregået over to af de tre første dage i denne uge; mandag og onsdag.

Halvdelen af det erkendte han, grædende og opgivende. Men dog med modifikationer. For eksempel at han skulle have sagt blandt andet ”bøssesvin” og ”homoer”, da to betjente havde fat i ham i mandags, var rigtig nok.

– Jeg har en dysfunktionel personlighedsforstyrrelse, så det var ikke til dem, forklarede han.

Men de mere alvorlige sigtelser som vold og trusler mod politiet, dødstrusler mod et vidne og samt hærværk mod samme nægtede han. Dødstrusler skulle han have fremsagt onsdag eftermiddag på Møllepladsen.

Det var blandt andet udsagn som; ”fuck dig din luder du bliver fandeme sprættet op”.

Annonce

Sagen kort

Den 32-årige mand blev torsdag varetægtsfængslet i tre uger. Han skal mentalundersøges. Ifølge ham selv har han en "dysfunktionel personlighedsforstyrrelse":

”Dyssocial personlighedsforstyrrelse er præget af mangelfuld hensyntagen til sociale forpligtelser og normer samt forholdet til andre mennesker. Forholdet er præget af ligegyldighed. Der er ofte lav frustrationstærskel med tilbøjelighed til aggressiv adfærd. Der er mangelfuld evne til at føle skyld og ansvar. Forskellige former for kriminalitet og misbrug ses derfor hyppigere.”

Kilde: min.medicin.dk.

Lige løsladt

Anklager Jens Lang Rask bad om at få den 32-årige varetægtsfængslet:

– Der er begrundet mistanke om at han er skyldig, og hvis han er på fri fod, er der risiko for, at vil gå ud og begå ligeartet kriminalitet.

Og så remsede han flere domme om. Den seneste fra Retten i Kolding, hvor den 32-årige fik fire måneders fængsel for vold eller trusler mod politiet. Han blev løsladt i februar med en reststraf på 62 dage.

Forsvarer Klaus Ewald protesterede.

– Der er en delvis erkendelse, og han er villig til at oplyse om forholdene. Man kan meddele min klient tilhold, argumenterede han.

Og så henviste han til en klagesag optaget samme dag hos Den uafhængige politiklagemyndighed (DUP), der tager sig af klager over politiet.

– Han er mødt op i dag med en skinne på benet. Så noget voldsomt er i hvert fald tilstødt ham.

Men dommer Karen Thegen valgte at varetægtsfængsle den 32-årige mand i tre uger. Han skal i den forbindelse også mentalundersøges.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce