Annonce
Haderslev

32-årig misbruger blev fængslet og skal mentalundersøges

Den 32-årige skal onsdag blandt andet have råbt, at de vinduer ikke kunne holde ham ude. Arkivfoto: Larz Grabau
Efter nogle dage med blandt andet hærværk, vold og trusler mod politibetjente og et vidne, blev en lokal mand torsdag varetægtsfængslet. Han er sigtet for otte forhold ind til videre.

HADERSLEV: Sigtelserne hobede sig op mod en 32-årig lokal mand under grundlovsforhøret med ham torsdag eftermiddag: Hærværk, tilsvining, trusler samt vold mod politiet, trusler mod vidne, modsætte sig anholdelse samt besiddelse af en hash og kniv.

Alt sammen var foregået over to af de tre første dage i denne uge; mandag og onsdag.

Halvdelen af det erkendte han, grædende og opgivende. Men dog med modifikationer. For eksempel at han skulle have sagt blandt andet ”bøssesvin” og ”homoer”, da to betjente havde fat i ham i mandags, var rigtig nok.

– Jeg har en dysfunktionel personlighedsforstyrrelse, så det var ikke til dem, forklarede han.

Men de mere alvorlige sigtelser som vold og trusler mod politiet, dødstrusler mod et vidne og samt hærværk mod samme nægtede han. Dødstrusler skulle han have fremsagt onsdag eftermiddag på Møllepladsen.

Det var blandt andet udsagn som; ”fuck dig din luder du bliver fandeme sprættet op”.

Annonce

Sagen kort

Den 32-årige mand blev torsdag varetægtsfængslet i tre uger. Han skal mentalundersøges. Ifølge ham selv har han en "dysfunktionel personlighedsforstyrrelse":

”Dyssocial personlighedsforstyrrelse er præget af mangelfuld hensyntagen til sociale forpligtelser og normer samt forholdet til andre mennesker. Forholdet er præget af ligegyldighed. Der er ofte lav frustrationstærskel med tilbøjelighed til aggressiv adfærd. Der er mangelfuld evne til at føle skyld og ansvar. Forskellige former for kriminalitet og misbrug ses derfor hyppigere.”

Kilde: min.medicin.dk.

Lige løsladt

Anklager Jens Lang Rask bad om at få den 32-årige varetægtsfængslet:

– Der er begrundet mistanke om at han er skyldig, og hvis han er på fri fod, er der risiko for, at vil gå ud og begå ligeartet kriminalitet.

Og så remsede han flere domme om. Den seneste fra Retten i Kolding, hvor den 32-årige fik fire måneders fængsel for vold eller trusler mod politiet. Han blev løsladt i februar med en reststraf på 62 dage.

Forsvarer Klaus Ewald protesterede.

– Der er en delvis erkendelse, og han er villig til at oplyse om forholdene. Man kan meddele min klient tilhold, argumenterede han.

Og så henviste han til en klagesag optaget samme dag hos Den uafhængige politiklagemyndighed (DUP), der tager sig af klager over politiet.

– Han er mødt op i dag med en skinne på benet. Så noget voldsomt er i hvert fald tilstødt ham.

Men dommer Karen Thegen valgte at varetægtsfængsle den 32-årige mand i tre uger. Han skal i den forbindelse også mentalundersøges.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce