Annonce
112

33-årig får over to års fængsel for at opbevare amfetamin på loftet og i sin fryser

Den 33-årige blev idømt en fængselsdom på to og et halvt år. Han har siddet varetægtsfængslet siden august og blev efter retsmødet ført tilbage. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
En 33-årig mand erkendte rub og stub og modtog onsdag en dom på to år og seks måneder for blandt andet opbevare amfetamin. Den 33-årige forklarede, at de 200 gram amfetamin, der blev fundet i hans fryser, var hans eget, mens han opbevarede det sidste kilo for en ven.

Kolding: "Det stemmer fint."

"Det er rigtigt nok."

"Ja, det gjorde jeg."

Der var ingen søforklaringer eller dårlige undskyldninger, da 33-årige Jesper Hornemann Adler onsdag var på anklagebænken i Retten i Kolding. Det er ellers ikke sjælendt, at man undervejs i en tiltalts forklaring fristes til at rynke lidt på brynene, og det viser sig, at forklaringen er modsat vidnernes.

Jesper Hornemann Adler erkendte derimod at have opbevaret over et kilo amfetamin i sit hjem på Allikevej. Et kilo af dem på loftet og 200 gram i fryseren. Han erkendte også, at det var med henblik på videreoverdragelse, at han opbevarede stofferne.

Han erkendte alle syv forhold, som han var tiltalt for.

- De 200 gram i fryseren var mit eget. Jeg havde et misbrug og ville sælge af de 200 gram for at finansiere det. Det gav jeg til politiet med det samme, sagde Jesper Hornemann Adler, der blev anholdt af politiet den 1. august om aftenen og siden har været varetægtsfængslet.

Annonce

De 200 gram i fryseren var mit eget. Jeg havde et misbrug og ville sælge af de 200 gram for at finansiere det. Det gav jeg til politiet med det samme

Jesper Hornemann Adler

Dommen

Det resterende kilo, som blev opbevaret på loftet, tilhørte en ven, forklarede Jesper Hornemann Adler. Han erkendte samtidig, at han godt vidste, at stofferne formentlig ville blive sendt videre, når vennen fik dem tilbage.

- Jeg havde det, fordi jeg skyldte en tjeneste til en kammerat, sagde den 33-årige.

Det viste sig at være en god idé for Jesper Hornemann Adler at lægge kortene på bordet og erkende sine forbrydelser. I sin dom lagde dommer Camilla Dalgaard nemlig vægt på, at den 33-årige havde erkendt, og det var med til at gøre hans dom en smule mildere. Dommen lød dog alligevel på to år og seks måneders fængsel.

Samtidig mistede han også retten til at køre bil de næste tre år og seks måneder, da han også var tiltalt for en række færdselsovertrædelser.

Jesper Hornemann Adler modtog dommen og blev efterfølgende kørt tilbage til arresten, hvor han fortsat skal sidde fængslet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce