Annonce
forside

33-årig fængslet for vidnetrusler

Arkivfoto.

Grindsted: En 33-årig mand fra Billund er blevet sat bag tremmer, efter han i weekenden truede et vidne i en verserende straffesag.

Den 33-årige mand er sigtet for klokken 3.30 natten til søndag sammen med en anden mand at have opsøgt en 43-årig mand i en lejlighed i Tingparken i Grindsted. Den 43-årige mand har angiveligt anmeldt en anden voldsepisode til politiet, og det forsøgte de to ubudne gæster med både slag og spark at fortælle ham, at de ikke mente var hensigtsmæssigt.

Den 43-årige blev højlydt og voldeligt opfordret til at trække sin anmeldelse tilbage, men i stedet gik han til politiet og anmeldte, at han var blevet overfaldet og truet. Det har fået politiet til at anholde den 33-årige mand og stille ham for en dommer i et grundlovsforhør. Her blev det besluttet, at han skulle varetægtsfængsles.

Den 33-årige mand skal derfor sidde bag tremmer i den kommende tid, mens politiet efterforsker sagen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce