Annonce
Esbjerg

Mand stod til udvisning for voldtægtsforsøg mod 15-årig: Nu er han frifundet

En 33-årig mand blev torsdag frifundet for forsøg på voldtægt. Manden stod ellers til halvandet års fængsel og udvisning. Arkivfoto
En 33-årig mand blev torsdag frifundet for forsøg på voldtægt i Vestre Landsret i Esbjerg.

Esbjerg: Der lød jubel fra bageste række i Vestre Landsret i Esbjerg, da en 33-årig mand torsdag blev frifundet for forsøg på voldtægt. Manden stod ellers til halvandet års fængsel og udvisning med indrejseforbud i 12 år. Et flertal blandt dommerne fandt det nemlig ikke bevist, at manden skulle have forsøgt at voldtage en på det tidspunkt 15-årig pige.

Annonce

Opklarende forhold

Svogerens etværelses lejlighed havde et lille aflukke til sengen. Denne havde han afskærmet med et skab og et lagen. Området med sengen kom altså på den måde til at fremstå privat, hvorfor veninderne ude fra stuen ikke kunne se, hvad der foregik inde på sengen, før de kom derind.

En sløret nat

Natten mellem den 30. og 31. december 2018 anmeldte to piger et forsøg på voldtægt af deres 15-årige veninde. Den 15-årige pige var sammen med sine to veninder og tre mænd. Den ene mand til stede var den 33-årige tiltalte. De to andre mænd var den 33-årige mands svoger og svogerens kammerat. De seks personer opholdt sig alle i svogerens etværelseslejlighed, hvor der var alkohol og musik. Den 33-årige mand og hans svoger forklarede i retten, at den 15-årige pige var blevet aggressiv og urolig, hvorfor de forsøgte at lægge hende i seng. Da de havde fået hende ned at ligge, forlod svogeren området med sengen. Derved lod han den 33-årige mand og den 15-årige pige være alene på sengen.

De to veninder kunne pludselig høre den 15-årige pige kalde den enes navn. De mindes samtidig, at hun skulle have råbt ting som "nej" og "slip mig". De skyndte sig derfor ind til sengen, hvor de fandt deres veninde liggende på sengen med kjolen trukket op om livet. Den 33-årige mand stod lænet ind over hende med bukserne trukket ned under balderne, mens han fastholdt hendes arme over hendes hoved.

Et ukendt forhold

Hvor godt de seks personer kendte hinanden stod stadig uklart efter bevisførelsen i landsretten. Det stod dog klart, at den 33-årige mand og den 15-årige pige havde haft et seksuelt forhold tidligere. Det var dog noget, den 33-årige mand benægtede under alle afhøringer af politiet.

Forsvarer Klaus Ewald lagde stor vægt på det frivillige seksuelle forhold. Senioranklager Rikke Holm Simonsen havde i stedet fokus på, at manden havde løjet om forholdet til pigen. Hun lagde samtidig vægt på, at den 33-årige mands svoger ændrede forklaring i landsretten. Manden havde pludselig ikke været selv med pigen.

Fra dømt til frifundet

I byretten i Esbjerg blev den 33-årige mand idømt halvandets års fængsel med efterfølgende udvisning og 12 års indrejseforbud. I Vestre Landsret i Esbjerg påstod senioranklager Rikke Holm Simonsen en skærpelse af straffen, men forsvarer Klaus Ewald påstod frifindelse eller formildelse.

På bageste række sad den 33-årige mands kone gennem hele retssagen. Hun blev støttet af venner og familie, der i ren ekstase sprang op og jublede, da manden blev frifundet. Et flertal blandt dommerne fandt det nemlig ikke bevist, at der havde været forsøg på voldtægt. De lagde i domsafsigelsen særligt vægt på, at den 15-årige pige ingenting kunne huske fra natten i december. Samtidig herskede der ifølge flertallet rimelig tvivl om, hvorvidt pigens trusser havde været trukket til side. Flertallet mente derfor, at den 33-årige mand blot kunne have forsøgt at få hende til at falde til ro. Derfor blev han frifundet ved Vestre Landsret i Esbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Labrador på udflugt: Hvem savner Elvis

Annonce