Annonce
Note

33-årig spritbilist påkørte patruljevogn og blev anholdt to gange på én nat

En patruljevogn blev natten til lørdag påkørt af en 33-årig mand fra Toftlund, som nu er sigtet for spiritus- og narkokørsel og for at køre bil i frakendelsestiden. Genrefoto: Katrine Becher Damkjær
En mand fra Toftlund blev natten til lørdag standset af politiet to gange. Han blev begge gange sigtet for at køre uden førerret og under påvirkning af både spiritus og narko.

Toftlund: Natten til lørdag blev en spirituspåvirket bilist standset af politiet ikke mindre end to gange på knapt halvanden time.

Klokken var 23:07, da politiet første gang sigter den 33-årige mand fra Toftlund for en række lovovertrædelser.

Den 33-årige fangede politiets opmærksomhed, da han natten til lørdag påkørte en patruljevogn på Solvej i Toftlund med sin bil. Sammenstødet mellem de to biler ledte hverken til materiel skade eller personskader på betjentene eller bilisten.

Manden bag rattet var lokal, og politiet skønnede, at han var påvirket af både narkotika og spiritus.

Det viste sig også, at manden tidligere har fået frataget sit kørekort, og derfor endte politiet med at sigte den 33-årige mand for narkokørsel, spirituskørsel og for at køre i frakendelsestiden.

Patruljen kører manden til Aabenraa Sygehus for at tage en prøve af hans blod, og det burde egentlig have været afslutningen på den 33-åriges natkørsel.

Annonce

Med kurs mod Toftlund

Men allerede klokken 00:44 blev manden endnu en gang standset af politiet på Brundevej i Rødekro for at modtage samme sigtelser som tidligere på aftenen.

Politiet mener, at manden formentlig fik en ven til at køre sin bil til Aabenraa Sygehus, så han kunne køre hjem til Toftlund, når han engang blev løsladt efter sin blodprøve på sygehuset.

I stedet blev han standset atter en gang og blev eskorteret lige lukt tilbage til sygehuset for at få taget en ny blodprøve.

Den 33-årige mand nægter sig skyldig i at have kørt under påvirkning af narkotika, men han kan under alle omstændigheder se frem til et retligt efterspil ovenpå nattens begivenheder.

Uanset hvad blodprøverne viser, har manden kørt uden førerret i frakendelsestiden to gange og det medfører en bøde og muligvis en fængselsstraf. Ved gentagen kørsel i frakendelsestiden kan strafferammen nå op til halvandet års fængsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce