Annonce
112

34-årig mand snydt til at udlevere sit nem-id: Politiet advarer

Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Fredericia: En 34-årig mand blev søndag fuppet til at udlevere sit nem-id og personnummer.

Manden modtog en sms, hvor der stod, at han skulle ringe tilbage til en "Martin Jensen", som i sms'en udgav sig for at være fra økonomisk afdeling hos Københavns Politi. Da den 34-årige gjorde det, blev han narret til at udlevere sit nem-id og personnummer. Den 34-årige nåede dog at spærre sine kort.

Det får nu politiet til at minde om, at man aldrig ringer til borgerne for at få dem til at udlevere nem-id og andre personlige oplysninger.

- Politiet, skat eller bankerne ringer aldrig for at få koder til folks nem-id, og ringer vi ud til folk, har vi ofte deres personnummer i forvejen. Hvis man bliver ringet op af nogen, som udgiver sig for at være fra politiet, og man er i tvivl, så kan man altid bede om vedkommendes navn og så ringe til 114 og bede om at komme til at tale med vedkommende, fortæller Ole Eckholt fra Sydøstjyllands Politi.

Politiet efterforsker sagen.

Annonce

Indbrud i villa i Sanddal

I tidsrummet lørdag kl. 16 til søndag kl. 20 blev der begået indbrud i en villa på Sanddal Bakke.

Tyven kom ind via en havedør, hvor en rude var blevet knust. Der er endnu ikke lavet en kostopgørelse, men der er formentlig stjålet smykker og computere, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce