Annonce
112

34-årig stak en kniv i 17 dæk: - Jeg tænkte, det ville være sjovt

Bilerne og traileren holdt parkeret på Mazantigade og Fynsvej, og manden bor selv i området på et bosted. Arkivfoto: Anders Debel Hansen/STF/Ritzau Scanpix
I alt 17 blev revet op, da en 34-årig mand sidste år stak en kniv i hjulene på syv køretøjer og en trailer, der holdt parkeret på Mazantigade og Fynsvej.

Kolding: En 34-årig mand blev tirsdag dømt for omfattende hærværk ved Retten i Kolding, efter han i oktober sidste år stak en kniv i 17 dæk og forvoldte skader for over 13.500 kroner.

Den 34-årige erkendte hærværket, som blev begået mod fem personbiler, to varebiler og en trailer, der holdt parkeret på Mazantigade og Fynsvej. Den 34-årige er bosat på et bosted for udviklingshæmmede i området.

Manden forklarede til retten, at han havde hørt om andre, der havde stukket knive i dæk, og at det havde inspireret ham til at prøve det samme. Samtidig havde han lige fået en ny, skarp kniv, som kunne bruges til formålet.

- Der var en, der fortalte, at han havde set det på film. Jeg tænkte, at det på et tidspunkt kunne være sjovt at prøve. En dag gik jeg en tur, og jeg kunne se, at der ikke var nogen i nærheden, og så gik jeg hen til et af køretøjerne og stak kniven ind i hjulet, sagde den 34-årige.

Annonce

- Det var dumt gjort

Manden, der til dagligt arbejder på et beskyttet værksted, fortryder det, han gjorde.

- Jeg syntes, det var sjovt at prøve. Bagefter kan jeg godt se, at det ikke var sjovt. Det var dumt gjort, sagde han.

Den 22. oktober sidste år blev manden opsøgt af politiet, mens han bevægede sig rundt i nærheden af banegården. Da havde han gennem nogle dage revet dækkene op.

- Han undskyldte og sagde, at han var ked af det, og at han gerne ville betale erstatning, sagde en af de politifolk, der var med til at standse manden, og som tirsdag vidnede i retten.

Dommen

Der er siden blevet betalt erstatning til ejerne af bilerne og traileren, og det var medvirkende til, at den 34-årige fik en mildere straf, end han ellers ville have fået. Manden blev idømt ti dagsbøder på hver 500 kroner, hvilket er halvdelen af, hvad der normalt ville skulle betales, hvis erstatningen ikke var blevet betalt.

Samtidig tog retten højde for mandens økonomiske formåen, og derfor blev bøden for at være i besiddelse af en kniv også halveret. Som regel koster den slags en bøde på 3000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjerg står sammen: Stor donation af beskyttelsesudstyr til Sydvestjysk Sygehus

Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Danmark

Liveblog: Tyskland har nu 1000 corona-dødsfald

Annonce