Annonce
112

34-årig stak en kniv i 17 dæk: - Jeg tænkte, det ville være sjovt

Bilerne og traileren holdt parkeret på Mazantigade og Fynsvej, og manden bor selv i området på et bosted. Arkivfoto: Anders Debel Hansen/STF/Ritzau Scanpix
I alt 17 blev revet op, da en 34-årig mand sidste år stak en kniv i hjulene på syv køretøjer og en trailer, der holdt parkeret på Mazantigade og Fynsvej.

Kolding: En 34-årig mand blev tirsdag dømt for omfattende hærværk ved Retten i Kolding, efter han i oktober sidste år stak en kniv i 17 dæk og forvoldte skader for over 13.500 kroner.

Den 34-årige erkendte hærværket, som blev begået mod fem personbiler, to varebiler og en trailer, der holdt parkeret på Mazantigade og Fynsvej. Den 34-årige er bosat på et bosted for udviklingshæmmede i området.

Manden forklarede til retten, at han havde hørt om andre, der havde stukket knive i dæk, og at det havde inspireret ham til at prøve det samme. Samtidig havde han lige fået en ny, skarp kniv, som kunne bruges til formålet.

- Der var en, der fortalte, at han havde set det på film. Jeg tænkte, at det på et tidspunkt kunne være sjovt at prøve. En dag gik jeg en tur, og jeg kunne se, at der ikke var nogen i nærheden, og så gik jeg hen til et af køretøjerne og stak kniven ind i hjulet, sagde den 34-årige.

Annonce

- Det var dumt gjort

Manden, der til dagligt arbejder på et beskyttet værksted, fortryder det, han gjorde.

- Jeg syntes, det var sjovt at prøve. Bagefter kan jeg godt se, at det ikke var sjovt. Det var dumt gjort, sagde han.

Den 22. oktober sidste år blev manden opsøgt af politiet, mens han bevægede sig rundt i nærheden af banegården. Da havde han gennem nogle dage revet dækkene op.

- Han undskyldte og sagde, at han var ked af det, og at han gerne ville betale erstatning, sagde en af de politifolk, der var med til at standse manden, og som tirsdag vidnede i retten.

Dommen

Der er siden blevet betalt erstatning til ejerne af bilerne og traileren, og det var medvirkende til, at den 34-årige fik en mildere straf, end han ellers ville have fået. Manden blev idømt ti dagsbøder på hver 500 kroner, hvilket er halvdelen af, hvad der normalt ville skulle betales, hvis erstatningen ikke var blevet betalt.

Samtidig tog retten højde for mandens økonomiske formåen, og derfor blev bøden for at være i besiddelse af en kniv også halveret. Som regel koster den slags en bøde på 3000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

112

Mand bankede kvindes hoved i gulvet

Vejen

Imerco lukker i det nye år

Annonce