Annonce
Kolding

34-årig tiltalt for uagtsomt manddrab: Kørte ind i stillestående bil med 97 km/t og dræbte kvinde

Ulykken betød, at motorvejen blev helt spærret i nordgående retning, mens politiet og redningsmandskabet arbejdede på stedet. Billedet her stammer ikke fra ulykken. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Den tiltalte skulle angiveligt have kørt ind i en bil, der holdt stille i forbindelse med et uheld på motorvejen, med 97 kilometer i timen, hvorefter en kvindelig passager i den stillestående bil døde af sine kvæstelser.

Kolding: En 34-årig mand fra Skanderborg skal på onsdag møde i Retten i Kolding tiltalt for uagtsomt manddrab i forbindelse med et motorvejsuheld på motorvejen omkring Kolding.

Af anklageskriftet mod manden, som JydskeVestkysten har fået aktindsigt i, fremgår det, at den 34-årige påkørte en personbil, der holdt stille i en motorvejskø, og ved sammenstødet fik en 82-årig kvindelig passager i bilen så alvorlige kvæstelser, at hun afgik ved døden.

Den 34-årige skulle angiveligt have kørt 97 kilometer i timen, da han kørte ind i bilen, der ifølge anklageskriftet holdt stille med aktiverede bremselygter og havariblink.

Annonce

Ulykken skete omkring klokken 17.10 den 18. juni 2019, og i bilen, som den 34-årige kørte ind i, sad der også en kvindelig passager, som fik alvorlige kvæstelser. Af anklageskriftet fremgår det således, at kvinden fik skader på milt og lever, brud på en brysthvirvel og flere brud på rygsøjlen og ribbenene. Dette skulle ifølge anklageskriftet have medført lammelse i venstre side af kroppen og en længerevarende indlæggelse.

Flere involverede

Politiet oplyste efter ulykken, at flere personer blev bragt på skadestuen, og ifølge anklageskriftet mod manden, var der også adskillige biler involveret i ulykken. Her fremgår det, at bilen med de to kvinder, hvor den ene døde, blev skubbet over i autoværnet og efterfølgende over i en BMW.

Den 34-årige mand skulle angiveligt have forsøgt at undvige bilen med kvinderne, hvilket betød, at han også påkørte en Hyundai, som blev skubbet over i en Dacia. I alt var fem personbiler altså involveret i ulykken, og ifølge anklageskriftet holdt alle biler enten stille eller kørte med meget lav hastighed, da den 34-årige forårsagede ulykken.

I sager om uagtsomt manddrab er det normal praksis, at den tiltalte bliver idømt et antal dagbøder, medmindre der er tale om, at drabet skulle være sket under skærpende omstændigheder i form af eksempelvis spritkørsel. Her kan der så blive tale om en fængselsstraf.

Der er dog intet, der tyder på, at den 34-årige skulle have begået uagtsomt manddrab under skærpende omstændigheder, men den 34-årige risikerer dog at miste sit kørekort samt at skulle betale erstatning til de efterladte.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Flere hjemmekontorer gav omsætning på 1,3 mia. kroner hos  it-grossist i Kolding

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Købmand tvunget til lukning: Så inviterede han de lokale til gratis orgie

Sydjylland For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Sønderjyske Fodbold

Live: Kommer SønderjyskE tilbage på sporet mod FCK?

Esbjerg For abonnenter

Amerikanske ejere i gang med rettelak: Stort Esbjerg-firma får slettet sit historiske efternavn

Billund

Efter et kræftforløb lytter behandler mere til sin egen krop: - Vi behandlere giver vores klienter en masse gode råd, men vi glemmer at passe på os selv.

Vejen For abonnenter

I Andst står de på venteliste for at tage ansvar: "Socialminister" Susanne Pedersen udvikler fremtidens ledere

Kolding

Kolding tjener penge på stofmisbrugere: De kommer fra andre kommuner for at få bugt med deres misbrug

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Heldets kiosk slår til igen: Er du ny Lotto-millionær?

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Erhverv For abonnenter

Børnene fik mor og far lokket med til Tønder: Nu åbner Pia en lingeri-butik i Østergade

Kultur For abonnenter

Anbefaling: Fem krimier til uhyggelig efterårs-læsning

Podcast

Lyt: Far til tre døde bag rattet i sin nye bil

Annonce