Annonce
Kolding

34-årig tiltalt for uagtsomt manddrab: Kørte ind i stillestående bil med 97 km/t og dræbte kvinde

Ulykken betød, at motorvejen blev helt spærret i nordgående retning, mens politiet og redningsmandskabet arbejdede på stedet. Billedet her stammer ikke fra ulykken. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Den tiltalte skulle angiveligt have kørt ind i en bil, der holdt stille i forbindelse med et uheld på motorvejen, med 97 kilometer i timen, hvorefter en kvindelig passager i den stillestående bil døde af sine kvæstelser.

Kolding: En 34-årig mand fra Skanderborg skal på onsdag møde i Retten i Kolding tiltalt for uagtsomt manddrab i forbindelse med et motorvejsuheld på motorvejen omkring Kolding.

Af anklageskriftet mod manden, som JydskeVestkysten har fået aktindsigt i, fremgår det, at den 34-årige påkørte en personbil, der holdt stille i en motorvejskø, og ved sammenstødet fik en 82-årig kvindelig passager i bilen så alvorlige kvæstelser, at hun afgik ved døden.

Den 34-årige skulle angiveligt have kørt 97 kilometer i timen, da han kørte ind i bilen, der ifølge anklageskriftet holdt stille med aktiverede bremselygter og havariblink.

Annonce

Ulykken skete omkring klokken 17.10 den 18. juni 2019, og i bilen, som den 34-årige kørte ind i, sad der også en kvindelig passager, som fik alvorlige kvæstelser. Af anklageskriftet fremgår det således, at kvinden fik skader på milt og lever, brud på en brysthvirvel og flere brud på rygsøjlen og ribbenene. Dette skulle ifølge anklageskriftet have medført lammelse i venstre side af kroppen og en længerevarende indlæggelse.

Flere involverede

Politiet oplyste efter ulykken, at flere personer blev bragt på skadestuen, og ifølge anklageskriftet mod manden, var der også adskillige biler involveret i ulykken. Her fremgår det, at bilen med de to kvinder, hvor den ene døde, blev skubbet over i autoværnet og efterfølgende over i en BMW.

Den 34-årige mand skulle angiveligt have forsøgt at undvige bilen med kvinderne, hvilket betød, at han også påkørte en Hyundai, som blev skubbet over i en Dacia. I alt var fem personbiler altså involveret i ulykken, og ifølge anklageskriftet holdt alle biler enten stille eller kørte med meget lav hastighed, da den 34-årige forårsagede ulykken.

I sager om uagtsomt manddrab er det normal praksis, at den tiltalte bliver idømt et antal dagbøder, medmindre der er tale om, at drabet skulle være sket under skærpende omstændigheder i form af eksempelvis spritkørsel. Her kan der så blive tale om en fængselsstraf.

Der er dog intet, der tyder på, at den 34-årige skulle have begået uagtsomt manddrab under skærpende omstændigheder, men den 34-årige risikerer dog at miste sit kørekort samt at skulle betale erstatning til de efterladte.

Annonce
Kolding For abonnenter

Helle har ikke set sin nu afdøde biologiske far, siden hun var fem år gammel: Et opslag på Facebook bragte hende tættere på ham end nogensinde før

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Ligeglad med dagbøder på en million: Tre mands kamp om et elkabel går nu ind i sit tredje år

Esbjerg For abonnenter

Eksperter anbefalede specialklasse til Wibekes søn - alligevel endte han i en almindelig folkeskoleklasse: - De kunne ligeså godt have sat ham i et bur

Alarm 112

19-årig har mistet livet: Kørte ind i betonpille under viadukt

Esbjerg

Coop ruster sig inden ny konkurrent kommer: Vil jævne moderne Fakta-butik og bygge ny discount-spydspids

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nej tak til fjernvarmepligt

Navne For abonnenter

Dødsfald i Syd- og Sønderjylland

Erhverv For abonnenter

Pizzeria havde ingen penge og skyldte 1,4 millioner kroner: Direktør har nu fået tre års konkurskarantæne

Enkelte ansatte er blevet fyret efter krav om coronapas på job

Haderslev

Is hele året på Torvet: John ismand dropper efterlønnen

Varde For abonnenter

3F har svært ved at hjælpe bulgarske arbejdsmænd: Er tavse som en mur

Esbjerg

Kommunen får Ribe Biogas til at justere produktionen: - Godt at borgere reagerer på gener

Annonce