Annonce
112

29-årig fra Tønder fængslet: Huggede mand i hovedet med økse

Sent fredag aften blev en 35-årig mand hugget i hovedet med en økse fire gange. Det skete på Grøngårdvej ved Tønder. Arkivfoto: Michael Bager
En 29-årig mand fra Tønder blev lørdag varetægtsfængslet i fire uger for at have hugget en 35-årig mand i hovedet med en økse fire gange. Den 29-årige nægter sig skyldig.

Tønder: En 35-årig mand fra Tønder blev sent fredag aften omkring klokken 23.47 udsat for drabsforsøg, da han fire gange blev hugget i baghovedet med en økse. Han blev samtidig snittet i maven med en kniv. Drabsforsøget skete på Grøngårdvej i Sæd Østerm ved Tønder, det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

En 29-årig mand er blevet anholdt i sagen. Også han kommer fra Tønder. Han blev lørdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger. Det oplyser anklagemyndigheden.

Den 29-årige nægter sig skyldig.

Ifølge politiet opholdt begge mænd sig på adressen, men det er endnu usikkert, hvad der præcis er foregået.

Den 35-årige er ved bevidsthed og uden for livsfare. Han har dog fire kraftige læsioner i hovedet efter økseslagene, det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce