Annonce
112

29-årig fra Tønder fængslet: Huggede mand i hovedet med økse

Sent fredag aften blev en 35-årig mand hugget i hovedet med en økse fire gange. Det skete på Grøngårdvej ved Tønder. Arkivfoto: Michael Bager
En 29-årig mand fra Tønder blev lørdag varetægtsfængslet i fire uger for at have hugget en 35-årig mand i hovedet med en økse fire gange. Den 29-årige nægter sig skyldig.

Tønder: En 35-årig mand fra Tønder blev sent fredag aften omkring klokken 23.47 udsat for drabsforsøg, da han fire gange blev hugget i baghovedet med en økse. Han blev samtidig snittet i maven med en kniv. Drabsforsøget skete på Grøngårdvej i Sæd Østerm ved Tønder, det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

En 29-årig mand er blevet anholdt i sagen. Også han kommer fra Tønder. Han blev lørdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger. Det oplyser anklagemyndigheden.

Den 29-årige nægter sig skyldig.

Ifølge politiet opholdt begge mænd sig på adressen, men det er endnu usikkert, hvad der præcis er foregået.

Den 35-årige er ved bevidsthed og uden for livsfare. Han har dog fire kraftige læsioner i hovedet efter økseslagene, det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Se fotos og video: Publikum og presse blev bortvist fra flyopvisning

Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];