Annonce
112

29-årig fra Tønder fængslet: Huggede mand i hovedet med økse

Sent fredag aften blev en 35-årig mand hugget i hovedet med en økse fire gange. Det skete på Grøngårdvej ved Tønder. Arkivfoto: Michael Bager
En 29-årig mand fra Tønder blev lørdag varetægtsfængslet i fire uger for at have hugget en 35-årig mand i hovedet med en økse fire gange. Den 29-årige nægter sig skyldig.

Tønder: En 35-årig mand fra Tønder blev sent fredag aften omkring klokken 23.47 udsat for drabsforsøg, da han fire gange blev hugget i baghovedet med en økse. Han blev samtidig snittet i maven med en kniv. Drabsforsøget skete på Grøngårdvej i Sæd Østerm ved Tønder, det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

En 29-årig mand er blevet anholdt i sagen. Også han kommer fra Tønder. Han blev lørdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger. Det oplyser anklagemyndigheden.

Den 29-årige nægter sig skyldig.

Ifølge politiet opholdt begge mænd sig på adressen, men det er endnu usikkert, hvad der præcis er foregået.

Den 35-årige er ved bevidsthed og uden for livsfare. Han har dog fire kraftige læsioner i hovedet efter økseslagene, det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Varde For abonnenter

Frihedsbudskabet lød: I køkkenet sad ungarske soldater - i stuen var en tysk desertør

Annonce