Annonce
Haderslev

Sigtelse: 35-årig solgte 29-årig kvinde til sex med flere fremmede mod hendes vilje

35-årig sigtes for flere barske forhold. Arkivfoto: Claus Thorsted
Sigtelsen mod den 35-årige, der torsdag efter blev fremstillet i grundlovsforhør for vold og medvirken til voldtægt af en 29-årig kvinde, er en barsk omgang.

GRAM/SØNDERBORG: Den 35-årige, som onsdag formiddag blev anholdt i Gram og sigtet for vold og medvirken til voldtægt har ifølge sigtelsen solgt en knapt seks år yngre kvinde til sex med fremmede mænd mod hendes vilje. Den 35-årige nægtede sig skyldig i alle anklager, men han blev efter endt grundlovforhør varetægtsfængslet i fire uger, en kendelse han straks kærede til landsretten.

Manden er sigtet for to alvorlige forhold. I forhold et lyder det blandt andet: "Sigtes for i forening med flere pt. ukendte medgerningsmænd ved vold eller trusler om vold et ukendt antal gange at have tiltvunget sig samleje og andre seksuelle forhold med den 29-årige kvinde".

Derudover lyder det ifølge sigtelsen, at den 35-årige sigtes for, "Via internettet at have etableret kontakt med ukendte mænd, som derefter, ifølge aftale med den 35-årige, indfandt sig på adressen i Gram, eller at den sigtede kørte den 29-årige kvinde til de ukendte medgerningsmænds bopæl, hvorefter de ukendte mænd mod den 29-åriges vilje gennemførte vaginalt og/eller analt samleje samt oral sex, mens hun havde bind for øjnene og var bundet på hænder og fødder, hvilket sigtede overværede og til dels instruerede".

Annonce

Paragrafferne

Den 35-årige er sigtet for overtrædelse af paragraf 216 stk. 1. nr. 1, voldtægt ved at tiltvinge sig samleje ved vold eller trussel om vold, jf. paragraf 225, der vedrører andet seksuelt forhold end samleje, samt jf. paragraf 23, der siger: "den for en lovovertrædelse givne straffebestemmelse omfatter alle, der ved tilskyndelse, råd eller dåd har medvirket til gerningen".

Dertil er den 35-årige tiltalt for grov vold jf. paragraf 245 stk. 1.

Den 35-årige sigtes også for grov vold, og i forhold to lyder det blandt andet: "Ved med flad og knyttet hånd at have slået den 29-årige i hovedet, og tildelt hende slag på kroppen med pisk og bælte".

Forholdene har ifølge sigtelsen fundet sted i perioden maj 2014 – 25. januar 2020.

Den 35-årige er repræsenteret af forsvarsadvokat Jesper Brock fra Nikolajsen Advokatfirma i Odense, og han sagde efter dagens retsmøde:

- Min klient har det ikke særlig godt, han opfatter sagen som en hævnaktion for noget andet, der foregår mellem parterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce