Annonce
Billund

35.000 besøgende lagde vejen forbi Deep Forest Art Land i årets første tre måneder: - Tidligere var det antallet af besøgende på et godt år

Deep Forest Art Land fik et boom af besøgende sidste år, de landet lukkede ned på grund af corona. Siden er der kun kommet flere til. De tre første måneder har budt på 35.000 besøgende, der plejer at være det årlige antal gæster i skoven, der byder på et utal af forskellige pudsige, sjove og tankevækkende kunstværker. Arkivfoto
Under sidste års corona-nedlukning væltede det ind med besøgende i skoven ved Deep Forest Art Land ved Sdr. Omme, og interessen for det kunstneriske skovområde er på ingen måde faldet. Nu arbejder folkene bag på at gøre området endnu mere attraktivt og på at binde det sammen med andre oplevelser og bemærkelsesværdige steder i omegnen.

Sdr. Omme: Det gik rigtig godt for Deep Forest Art Land - Skovsnogen sidste sommer. Jublen ville faktisk ingen ende tage over antallet af besøgende, der bare strømmede til i en coronatid, hvor alt andet var lukket ned.

- Det er svært at tro, men det går faktisk kun endnu bedre nu, fortæller Søren Taaning, der er én af de lokale frivillige kræfter bag Deep Forest Art Land, der begyndte som et forsøgsprojekt med kunst i skoven.

- Tilbage i 2019 havde vi 25.000-30.000 besøgende om året. I årets første tre måneder, der jo generelt er præget af slud og kulde, har vi haft 35.000 besøgende, siger Søren Taaning, der sammenligner skovens dyb ved Sdr. Omme med Nyhavn i København.

Annonce

- Der er altid folk i Nyhavn uanset vejret, og sådan er det også begyndt at være hos os nu, påpeger Søren Taaning, der tidligere havde mange besøgende fra København og Herning-kanten.

- Billund-området er også kommet rigtig godt med, og faktisk kommer der folk til fra hele landet, siger Søren Taaning, der lige nu med stedets tre ansatte har fokus på at sikre, at der er plads nok til de mange mennesker.

Der manglede et sted midt i

- Vi tænker i nogle plateauer, der er hævet over jorden, hvor man kan sidde sammen. Der er plads nok i skoven, men vi havde aldrig troet, at vi skulle kunne huse større grupper - som for eksempel 30 mand til en fødselsdag, siger Søren Taaning, der i år også byder på forestillinger i skoven med både dans, lyd, artister, heste og kajakker.

- Det lyder så flot, at vi vil lave et amfiteater, men det handler om ekstraoplevelser, hvor folk gerne sætter en halv dag af og har madpakker med, siger Søren Taaning, der også tænker i friluftsspil, der skal samle områdets lokale kræfter og knytte området tættere sammen.


Corona har betydet, at folk har fået øjnene op for det nære og for mulighederne lige rundt om hjørnet. Tidligere gjorde man ikke meget ud af at formidle de nære ting, fordi man troede, at det ikke havde nogen interesse. Det har det så vist sig at have.

Søren Taaning, Deep Forest Art Land


- Da vi kom hertil, var det et meget uformidlet område. Det hele handlede om vestkysten eller byerne mod øst. Der manglede noget midt i, hvor man kunne stoppe op, og det er vi lykkedes med at skabe, siger Søren Taaning, der nu arbejder på at forbinde omegnenes øvrige pejlemærker og små særlige steder, der fortæller en historie, med Deep Forest Art Land.

- Så vil folk måske tage en overnatning på det lokale hotel for at kunne se det hele, smiler Søren Taaning.

Deep Forest Art Land er en selvejende institution med en daglig leder, to fleksjobbere og to frivillige, der står for den kunstneriske ledelse, hvoraf den ene er Søren Taaning.

- Lige nu arbejder vi også for at gøre området handicapvenligt. Vi har netop installeret to handicaptoiletter. Stedet skal være for alle, og vi er i fuld gang med at kigge 30 år ud i tiden, for vi vil gerne højne naturværdierne og oplevelserne i skoven, siger Søren Taaning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Babyboom lukker populær frisørsalon

Annonce