Annonce
Aabenraa

350 badebolde skal få de indlagte børn op af sengen

En legehelt og en sygeplejerske med en af de mange badebold, børn indlagt på Sønderjyllands Sygehus i Aabenraa modtager i denne uge. Pressebillede
I denne uge er der badebolde på vej til de indlagte børn på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa. Badeboldene er en del af Legeheltenes Badeboldsmission. Målet er at give børnene en mere aktiv hverdag på hospitalet.
Annonce

AABENRAA: I denne uge modtager Sygehus Sønderjylland en pakke med Legeheltenes Badeboldsmission, der indeholder en stribet badebold samt et specialudviklet hæfte med et spil, hvor 75 gode idéer til, hvordan man kan bruge en badebold, er præsenteret.

Legeheltenes Badeboldsmission har til formål at styrke smidighed, kondition, præcision, balance og ikke mindst samarbejde og godt humør hos de indlagte børn.

- Det har været ekstra svært at være indlagt den seneste tid, hvor børnene har været nødsaget til at være på egen stue. Vi ved, hvor afgørende det er, at de indlagte børn fortsat kommer op af sengen og får bevæget sig. Derfor har vi skabt Legeheltenes Badeboldsmission, som er et skræddersyet materiale udviklet på baggrund af en donation fra Liljeborgfonden. Formålet er at sikre børnenes trivsel, og at de samtidig får bevæget sig gennem sjov og fantasifuld leg, fortæller udtaler generalsekretær i Børneulykkesfonden Henriette Madsen i en pressemeddelelse.

Annonce

Bolden må beholdes

Initiativet er udviklet efter de skærpede hygiejneregler, der nu er indført for de indlagte børn i forbindelse med COVID-19. Det er eksempelvis ikke tilladt at udveksle legetøj mellem flere børn og heller ikke mellem Legeheltene og de indlagte børn.

Derfor kan de indlagte børn på Sygehus Sønderjylland beholde badebolden samt aktivitetshæftet efter leg med Legeheltene – og forhåbentlig bruge den til at få bevæget kroppen mange timer fremover.

Under hele coronakrisen har Legeheltene, som af hensyn til smitterisiko ikke kunne være fysisk på hospitalet, sendt hjælpepakker til flere tusind indlagte børn for at undgå, at de indlagte børn skulle blive inaktive. Selvom Legeheltene er tilbage på de fleste hospitaler, har situationen krævet nytænkning:

Legeheltenes Badeboldsmission er det første initiativ nogensinde, hvor børnene via specialudviklede redskaber inviteres til at være fysisk aktive på deres hospitalsstue.


Formålet er at sikre børnenes trivsel, og at de samtidig får bevæget sig gennem sjov og fantasifuld leg.

Henriette Madsen, generalsekretær, Børneulykkesfonden
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Abdul gik efter et multikulturelt gymnasiemiljø: - Her følte jeg mig mest velkommen

Annonce