Annonce
Esbjerg

36-årig dømt for at smide stol efter arresthuspersonale

Retten i Esbjerg har for nylig afsagt dom i en sag om vold mod tjenestemand i funktion. Det var ikke første dom af den art til den tiltalte. Arkivfoto.
En 36-årig mand har fået en tillægsstraf på 30 dages fængsel for at kyle en stol efter personale i Esbjerg Arrest, da han blev uvenner med sit fjernsyn.
Annonce

Esbjerg: En 36-årig mand, der for nylig fik en dom ved Retten i Esbjerg, har bare ikke nogen heldig hånd i sin omgang med autoriteter.

Manden, der adskillige gange før er dømt for blandt andet vold og trusler om vold mod folk i offentlig tjeneste, indkasserede denne gang en tillægsstraf på 30 dages fængsel for at smide en stol efter en ansat i Esbjerg Arrest.

Sagen går tilbage til december sidste år, da den 36-årige blev indsat i arresthuset, fordi han var udeblevet fra afsoning af en tidligere dom. Mens han nu sad der og kukkelurede, blev han tilsyneladende uvenner med det fjernsyn, der var i cellen.

I al fald hørte arresthuspersonalet en gevaldig larm, som de kort efter lokaliserede til den 36-åriges celle, og en af fængselsfunktionærerne forklarede i retten, at han i første omgang troede, at den indsatte talte eller råbte i mobil-telefon eller kommunikerede ud ad vinduet med folk nedenfor. Eftersom man ikke må nogen af delene, når man er indsat i arresten, åbnede fængselsfunktionæren og en kollega døren ind til cellen for at se nærmere på sagen.

Annonce

Tillægsstraf

Da døren gik op, viste det sig, ifølge arresthuspersonalets forklaring i retten, at den 36-årige stod og råbte ad fjernsynet - noget i retning af, at fjernsynet "fuckede med ham". Da vagterne spurgte ham, hvad han lavede, fik de besked på at skride ud af cellen, og kort efter kom der en stol flyvende.

Selv forklarede den tiltalte, at han først kastede stolen, efter at vagterne havde lukket celledøren igen, men det fandt retten ikke troværdigt stillet over for vidner, der sagde noget andet.

Efter at have tilkaldt forstærkning overtalte personalet den 36-årige til selv at gå ud af cellen, hvorefter han blev ført i observationscelle i arresthusets kælder uden yderligere polemik. Arresthusets personale medgav i retten, at den 36-årige tydeligvis havde det skidt, og manden forklarede da også selv, at han havde abstinenser og ikke havde taget sin medicin.

Den 36-årige er tidligere blevet idømt ambulant psykiatrisk behandling. Både i januar og februar i år blev han dømt for overtrædelse af blandt andet straffelovens paragraf 119 - den, der handler om vold eller trusler om vold mod tjenestemand i funktion. I januar fik han 60 dages fængsel, og i februar yderligere seks måneder. Da forholdet i arresten i Esbjerg blev begået, inden de to domme faldt, fik han en såkaldt tillægsstraf på 30 dages fængsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce