Annonce
Esbjerg

36-årig dømt for at smide stol efter arresthuspersonale

Retten i Esbjerg har for nylig afsagt dom i en sag om vold mod tjenestemand i funktion. Det var ikke første dom af den art til den tiltalte. Arkivfoto.
En 36-årig mand har fået en tillægsstraf på 30 dages fængsel for at kyle en stol efter personale i Esbjerg Arrest, da han blev uvenner med sit fjernsyn.

Esbjerg: En 36-årig mand, der for nylig fik en dom ved Retten i Esbjerg, har bare ikke nogen heldig hånd i sin omgang med autoriteter.

Manden, der adskillige gange før er dømt for blandt andet vold og trusler om vold mod folk i offentlig tjeneste, indkasserede denne gang en tillægsstraf på 30 dages fængsel for at smide en stol efter en ansat i Esbjerg Arrest.

Sagen går tilbage til december sidste år, da den 36-årige blev indsat i arresthuset, fordi han var udeblevet fra afsoning af en tidligere dom. Mens han nu sad der og kukkelurede, blev han tilsyneladende uvenner med det fjernsyn, der var i cellen.

I al fald hørte arresthuspersonalet en gevaldig larm, som de kort efter lokaliserede til den 36-åriges celle, og en af fængselsfunktionærerne forklarede i retten, at han i første omgang troede, at den indsatte talte eller råbte i mobil-telefon eller kommunikerede ud ad vinduet med folk nedenfor. Eftersom man ikke må nogen af delene, når man er indsat i arresten, åbnede fængselsfunktionæren og en kollega døren ind til cellen for at se nærmere på sagen.

Annonce

Tillægsstraf

Da døren gik op, viste det sig, ifølge arresthuspersonalets forklaring i retten, at den 36-årige stod og råbte ad fjernsynet - noget i retning af, at fjernsynet "fuckede med ham". Da vagterne spurgte ham, hvad han lavede, fik de besked på at skride ud af cellen, og kort efter kom der en stol flyvende.

Selv forklarede den tiltalte, at han først kastede stolen, efter at vagterne havde lukket celledøren igen, men det fandt retten ikke troværdigt stillet over for vidner, der sagde noget andet.

Efter at have tilkaldt forstærkning overtalte personalet den 36-årige til selv at gå ud af cellen, hvorefter han blev ført i observationscelle i arresthusets kælder uden yderligere polemik. Arresthusets personale medgav i retten, at den 36-årige tydeligvis havde det skidt, og manden forklarede da også selv, at han havde abstinenser og ikke havde taget sin medicin.

Den 36-årige er tidligere blevet idømt ambulant psykiatrisk behandling. Både i januar og februar i år blev han dømt for overtrædelse af blandt andet straffelovens paragraf 119 - den, der handler om vold eller trusler om vold mod tjenestemand i funktion. I januar fik han 60 dages fængsel, og i februar yderligere seks måneder. Da forholdet i arresten i Esbjerg blev begået, inden de to domme faldt, fik han en såkaldt tillægsstraf på 30 dages fængsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Flytter produktionen til Polen: Danfoss lukker fabrik i Kolding og nedlægger 335 stillinger

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];