Annonce
Kolding

36-årig kvinde tiltalt for opbevaring af skydevåben: Jeg vidste slet ikke, at den var ægte

Ved Retten i Kolding forklarede kvinden, at hun havde fundet en pistol blandt gamle ting fra hendes afdøde far. Arkivfoto

En 36-årig kvinde er udover at være tiltalt for besiddelse og salg af store mængder narko også tiltalt for at være i besiddelse af flere våben.

Christiansfeld/Kolding: Udover at være tiltalt for at have solgt og været i besiddelse af store mængder narkotika er en 36-årige kvinde også tiltalt for at have opbevaret en pistol af mærket Bayard på sin bopæl i Christiansfeld samt 55 stk. skarp ammunition.

Ved Retten i Kolding forklarede kvinden, at hun havde fundet pistolen blandt gamle ting fra hendes afdøde far.

- Jeg vidste slet ikke, at den var ægte, sagde hun i retten og fortalte, at hun ville vise den til hendes skydeinstruktør for at høre, om den kunne godkendes til skydetræning. Den tiltalte har gået til skydning i halvandet års tid.

- Men jeg havde glemt alt om den. Det var for nyligt, at jeg havde fundet den frem fra en gammel kasse fra kælderen.

Hertil spurgte anklageren om, hvorfor pistolen havde ligget i et køkkenskab. Til det svarede den tiltalte:

- Den skulle ikke ligge dernede (kælderen red.).

Den 36-årige er også tiltalt for at have haft en revolver i et pulterkammer i Kolding. Ifølge anklagen var revolveren meldt stjålet.

- Jeg vidste ikke, at revolveren var meldt stjålet. I bund og grund så havde jeg en del våben stående deroppe i pulterkammeret, som jeg har tilladelse til. Jeg har haft en luftpistol liggende deroppe. Jeg har også haft julepynt og restpartier af fiskeudstyr stående.

Al ammunitionen forklarede hun, at hun havde købt i skytteklubben.

Endvidere er hun tiltalt for at have været i besiddelse af en strømpistol, hvilket hun erkendte.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce