Annonce
Sydjylland

36 syddanskere er nu indlagt med coronavirus

Syv patienter i Region Syddanmark er nu indlagt med coronavirus. På landsplan er tallet 69. Arkivfoto: Dado Ruvic/Reuters
Fra mandag til tirsdag blev syv personer i Region Syddanmark indlagt med coronavirus. Der er nu 36 indlagt i regionen. Syv er i kritisk tilstand og ligger på intensiv i respirator.
Annonce

Sundhed: Antallet af indlagte med coronavirus i Region Syddanmark tog et stort spring fra mandag til tirsdag. Ved middagstid tirsdag var der således 36 patienter indlagt mod 29 dagen før. Lørdag og søndag var der 26 indlagte.

Samtidig er endnu en patient i så kritisk tilstand, at vedkommende nu er på intensiv. Dermed er tallet oppe på syv efter at have ligget på seks styk fra lørdag til mandag. Alle syv ligger i respirator.

På landsplan steg antallet af indlagte også kraftigt fra mandag til tirsdag. Efter fire-fem dage med en daglig stigning på 20-25 steg antallet fra 254 mandag til 301 tirsdag.

Samtidig steg antallet af patienter på intensiv fra 55 til 69.

Region Hovedstaden er klart værst ramt. 33 af de 69 har således hjemme i hovedstaden, mens 150 af de 301 indlagte er fra Region Hovedstaden.

Region Nordjylland har færrest indlagte. Her er 20 på sygehuset, hvoraf syv er på intensiv. To af dem ligger i respirator.

Annonce

24 døde

I Danmark er nu 1.577 personer smittet. På verdensplan var der tirsdag 387.382 smittede personer, og 16.764 dødsfald kan relateres til coronavirussen.

Der er konstateret 32 dødsfald i Danmark. Mandag var tallet 24.

Ifølge Sundhedsstyrelsen omfatter tallet dødsfald, der er registreret indenfor 60 dage efter påvist covid-19 infektion. Coronavirus er ikke nødvendigvis årsagen til dødsfaldet.

Regionen forbereder sig samtidig på, at der bliver brug for flere personaleressourcer. I stil med andre regioner har den oprettet en jobbank, hvor blandt andre sygeplejersker, læger, social- og sundhedsassistenter og pædagoger, kunne melde sig til at give en hånd, hvis udviklingen i coronasituationen kræver det.

Tirsdag var der knap 2.000 tilmeldte til jobbanken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Flyvende TM Tønder bankede fynboer

Trekantområdet

Fredericia går endnu mere i rødt: Smittetrykket stiger stadig

Annonce