x
Annonce
Sydjylland

36 syddanskere er nu indlagt med coronavirus

Syv patienter i Region Syddanmark er nu indlagt med coronavirus. På landsplan er tallet 69. Arkivfoto: Dado Ruvic/Reuters
Fra mandag til tirsdag blev syv personer i Region Syddanmark indlagt med coronavirus. Der er nu 36 indlagt i regionen. Syv er i kritisk tilstand og ligger på intensiv i respirator.

Sundhed: Antallet af indlagte med coronavirus i Region Syddanmark tog et stort spring fra mandag til tirsdag. Ved middagstid tirsdag var der således 36 patienter indlagt mod 29 dagen før. Lørdag og søndag var der 26 indlagte.

Samtidig er endnu en patient i så kritisk tilstand, at vedkommende nu er på intensiv. Dermed er tallet oppe på syv efter at have ligget på seks styk fra lørdag til mandag. Alle syv ligger i respirator.

På landsplan steg antallet af indlagte også kraftigt fra mandag til tirsdag. Efter fire-fem dage med en daglig stigning på 20-25 steg antallet fra 254 mandag til 301 tirsdag.

Samtidig steg antallet af patienter på intensiv fra 55 til 69.

Region Hovedstaden er klart værst ramt. 33 af de 69 har således hjemme i hovedstaden, mens 150 af de 301 indlagte er fra Region Hovedstaden.

Region Nordjylland har færrest indlagte. Her er 20 på sygehuset, hvoraf syv er på intensiv. To af dem ligger i respirator.

24 døde

I Danmark er nu 1.577 personer smittet. På verdensplan var der tirsdag 387.382 smittede personer, og 16.764 dødsfald kan relateres til coronavirussen.

Der er konstateret 32 dødsfald i Danmark. Mandag var tallet 24.

Ifølge Sundhedsstyrelsen omfatter tallet dødsfald, der er registreret indenfor 60 dage efter påvist covid-19 infektion. Coronavirus er ikke nødvendigvis årsagen til dødsfaldet.

Regionen forbereder sig samtidig på, at der bliver brug for flere personaleressourcer. I stil med andre regioner har den oprettet en jobbank, hvor blandt andre sygeplejersker, læger, social- og sundhedsassistenter og pædagoger, kunne melde sig til at give en hånd, hvis udviklingen i coronasituationen kræver det.

Tirsdag var der knap 2.000 tilmeldte til jobbanken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce