Annonce
Sport

37.000 russere så sønderjysk fartdjævel tage ny VM-andenplads

Thomas Kjer Olsen fastholder sin andenplads i VM-stillingen. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

VM: Det er kun den spanske verdensmester, Jorge Prado, der kan give danske Thomas Kjer Olsen baghjul lige nu.

Olsen fra Sønderborg Motor Club brugte pinsen på at give den øvrige verdenselite baghjul ved ottende afdeling af VM i motocross, der blev kørt i Rusland. Foran ikke færre end 37.000 tilskuere i 32 graders varme i Orlyonok kørte Thomas Kjer Olsen sig til to andenpladser, der giver et meget godt billede af, hvor han befinder sig i VM-hierarkiet. Her indtager han også den samlede andenplads i VM-stillingen.

Den forsvarende mester, Jorge Prado, er fortsat på VM-kurs med en samlet sejr i Orlyonok, mens belgiske Jago Geerts med to tredjepladser bevarer sin samlede tredjeplads i VM-stillingen.

Efter afdelingen i Rusland fører Prado med 347 point, Thomas Kjer Olsen er på andenpladsen med 327 point, mens Jago Geerts har 257 point.

Næste afdeling af VM køres 16. juni i Kegums i Letland.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce