Annonce
Kolding

370 sommerhuse skal sikres mod oversvømmelse

Diget skal efter de nuværende planer opføres langs den grønne streg. Det blå område viser de arealer, der vil blive påvirket ved en vandstigning på 2,5 meter. Kort: Kolding Kommune

Nu skal 2,2 kilometer strand langs strækningen ved Grønninghoved, Binderup og Bjert kystsikres.

Annonce

Kolding: 370 sommerhusejere i Grønninghoved, Binderup og Bjert kan nu se frem til, at områderne kystsikres, så deres sommerhuse ikke er så udsatte for oversvømmelse i tilfælde af en ny stormflod som den, der ramte dem 4. januar i år.

Kystdirektoratet, der er myndighed på området, har nemlig vurderet, at der er behov for kystbeskyttelse på strækningen mellem Grønninghoved og Bjert, og på den baggrund har Kolding Byråds miljøudvalg nu godkendt, at kommunen arbejder sammen med sommerhusejerne om et projekt, der skal kystsikre strækningen.

Næste skridt er, at byrådet skal beslutte om Kommunen skal gå ind i processen sammen med et lokalt digelaug.

- Vi har en god dialog med de lokale repræsentanter for digearbejdsgruppen, som vi arbejder sammen med for at forebygge flere oversvømmelser i sommerhusområdet.

- Det er en vigtig opgave, og vi glæder os over den store lokale opbakning blandt områdets grundejere, fortæller Eea Haldan Vestergaard (V), der er indsat som miljøudvalgsformand under Birgitte Kraghs sygdomsperiode.

Stormfloden

Ved den seneste stormflod blev der målt højvande på 163 cm, hvilket ifølge DMI svarede til en 50 års hændelse i Kolding.By og udviklingsforvaltningen har kendskab til, at højvandet medførte oversvømmelser tre-firesteder langs kysten i Binderup-Grønninghoved-Bjert, hvor ca. 15 boliger fik oversvømmelser.

Annonce

Diget

Hvis byrådet også nikker ja til den videre proces, er det første skridt at få udarbejdet et skitseprojekt for kystsikringen.

Løsningen bliver formentlig et dige, som både vil kunne klare den generelle vandstigning, som forventes at være omkring 25 cm indenfor de næste 50 år, og en stormflod, som den i januar. Diget skal kunne sikre mod en stormflod på op til to en halv meter.

Sommerhusejerne skal have dannet et digelaug og Ejnar Damkjær fra den nuværende dige-arbejdsgruppe er glad for den politiske opbakning fra miljøudvalget til kystsikringsprojektet.

- Det får vældig stor betydning for os, hvis kommunen går ind i projektet. Min fornemmelse er, at der er en stor opbakning til projektet blandt sommerhusejerne og mange mener, at det ikke kan gå hurtigt nok, fortæller Ejnar Damkjær i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce