Annonce
Udland

38 er dræbt ved jordskred i Burundi

- Det skete om natten, da alle var i deres hjem. Jordskred begravede alt på deres vej, siger et øjenvidne.

Mindst 38 mennesker er omkommet under jordskred i Burundi i forbindelse med styrtregn, oplyser landets sikkerhedsministerium og lokalt politi.

Der har været voldsomme regnfald i Nyempundu-højdedragene i Mugina i Cibitoke provinsen. Det er omkring 120 kilometer nord for landets vigtigste havneby, Bujumbura.

Det har udløst jordskreddene, skriver politiet i Burundi på sociale medier.

- Det skete om natten, da alle var i deres hjem. Jordskred ramte tre meget stejle bakker og begravede alt på deres vej, siger et øjenvidne til AFP.

- Hele familier blev begravet levende i deres hjem eller på markene. Det var frygteligt, tilføjer øjenvidnet.

Ifølge politiets oplysninger døde 22 i Nyempundu, tre i Gikomero, 13 i Rukombe. Det er foreløbige tal.

Jordskred sker hyppigt i Burundi, som ligger i et bjergrigt område ved Afrikas store søer.

Nyempundu-højdedragene ligger i et svært tilgængeligt område omkring fem kilometer fra Rwandas grænse.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];