Annonce
Varde

39 borgmestre bakker op om Varde-kritik af udligning

Erik Buhl (V) er glad for, at også andre kommuner ser de samme problemer med udligningsudspillet som Varde Kommune. Arkivfoto: Chresten Bergh

Varde Kommune: 40 borgmestre har skrevet under på otte anbefalinger til en ny udligningsreform. Deriblandt er Vardes borgmester, Erik Buhl (V).

18. februar skrev byrådet i Varde et åbent brev til statsministeren. Her ønskede det, at der ikke skulle være så stor støtte til almene boliger, at der skulle tages mere højde for antallet af førtidspensionister, og at der skulle være mere udligning af selskabsskatten. Interessant er det, at tre af de otte anbefalinger i det nye brev omhandler præcis det samme.

Erik Buhl (V) siger dog, at han ikke var med til det møde, hvor brevet blev skrevet. Men netop derfor er han glad for, at de øvrige borgmestre synes det samme som Varde-politikerne.

- Det er jo lidt tilfældigt, om Lego ligger i Billund eller Varde Kommune. Det kunne man have gjort noget for for 100 år siden, men ikke nu, siger han.

Næsten alle borgmestre, der har skrevet under, er fra Jylland eller Fyn. Der er både underskrivere fra Socialdemokratiet og Venstre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev For abonnenter

'Emmas' far drak og kunne vende på en tallerken på et splitsekund: - Far er virkelig sød, når han er ædru

Erhverv

Barsk maj for Billund Lufthavn: Massefyringer og nedgang på 98,3 procent

Annonce