Annonce
Sønderborg

39 medarbejdere mister jobbet i sønderjysk koncern

Direktør for Essentia, Asger Jacobsen (i midten), forklarer i en pressemeddelelse, at afskedigelserne sker som en del af en større effektivisering. Arkivfoto: Claus Thorsted

Ingredienskoncernen Essentia Protein Solutions med hovedsæde i Gråsten afskediger 39 medarbejdere. Det sker efter overtagelsen sidste år af konkurrenten Scanflavour.

Annonce

Gråsten: Ingredienskoncernen Essentia Protein Solutions får i den kommende tid færre medarbejdere. 39 personer bliver påvirket, efter koncernen med hovedsæde i Gråsten opkøbte konkurrenten Scanflavour sidste sommer. Det oplyser Fødevarewatch.

I en pressemeddelelse skriver adm. direktør Asger Jacobsen, at afskedigelserne sker som en del af en større effektivisering for at kunne konkurrere på det internationale marked.

- Vi konkurrerer i et prisfølsomt marked inden for fødevareingredienser, hvor en effektiv omkostningsstyring er helt afgørende for at forblive konkurrencedygtige, udtaler han.

En effektiv omkostningsstyring er helt afgørende for at forblive konkurrencedygtige.

Asger Jacobsen, adm. direktør for Esssentia Protein Solutions

Nye afskedigelser

Essentia Protein Solutions skal i den kommende tid afskedige 33 medarbejdere i Møldrup og seks medarbejdere i Hobro. Sidste år blev 82 medarbejdere afskediget.Koncernen har dansk hovedsæde i Gråsten og opkøbte i juni 2018 konkurrenten Scanflavours, som har produktion i Møldrup og Hobro.

Essentia Protein Solutions er del af The Lauridsen Group, Inc. (LGI), et amerikansk familieejet selskab. LGI markedsfører produkter til fødevare, foder og den farmaceutiske industri.

Annonce

Flest i Møldrup

Nedskæringen af medarbejdere kommer til at ramme 33 personer i den ene af Scanflavours produktion i Møldrup ved Viborg. Endvidere bliver seks medarbejdere på fabrikken i Hobro opsagt.

- De to fabrikker ligger inden for en afstand af 20 km, produktionsprocesserne er sammenlignelige, og det er derfor allerede i juni 2018 meldt klart ud, at der vil ske en sammenlægning i et vist omfang, som vil reducere medarbejderbehovet, forklarer Asger Jacobsen.

Opsigelserne kommer oven i en fyringsrunde sidste år, hvor 82 medarbejdere i Møldrup blev afskediget, hvoraf flere efterfølgende blev tilbudt job på fabrikken i Hobro.

Scanflavour røg for få år siden ind i alvorlige økonomiske problemer, efter at en større investering i implementeringen af et nyt fabriksanlæg på 12.000 kvadratmeter gik galt. Det kostede dengang både massevis af penge, flere vigtige kunder og udløste fyringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce