Annonce
Nordtyskland

3D-printere fremstiller ny værnemidler

asmus Raun og it-tekniker Jens Christian Bøgh-Boysen fra Skoleforeningen har gang i 3D-printerne hele dagen for at lave visir, der kan bruges som værnemidler. Foto: Flensborg Avis.
Annonce

FLENSBORG: Hjælpende hænder finder sammen i coronatiden i Sydslesvig. Ikke bare er mange gået i gang med at sy mundbind til Dansk Sundhedstjeneste for Sydslesvig for at sikre, at organisationen ikke løber tør for værnemidler. Nu har to medarbejdere fra Dansk Skoleforening for Sydslesvig ligeledes besluttet at hjælpe Sundhedstjenesten på en kreativ måde. Hver dag printer Rasmus Raun, pædagogisk konsulent samt konstitueret leder af Skoleforeningens Center for Undervisningsmidler og it-tekniker Jens Christian Bøgh-Boysen visirholdere i 3D.

- Sundhedstjenestens ansatte har personlig kontakt til ældre og svagelige, der skal føle sig beskyttet, og det samme skal de ansatte, siger Jens Christian Bøgh-Boysen.

Fem 3D-printere fra Center for Undervisningsmidler, der normalt er beregnet til skoleudlån, er nu i gang hele dagen på den tidligere Christian Paulsen-Skole i Skoleforeningens administration. Det tager en time at printe en enkelt visirholder, og de to kollegaer når at producere mellem 16 og 20 visirer på en dag. Hele 100 skal gå til Sundhedstjenesten.

Ideen til visirerne kommer fra Danmark. De to kollegaer fra Skoleforeningen har gerne villet tage ideen med til Sydslesvig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce