Annonce
forside

3F formand: Mangler der virkelig hænder?

Det er med stor forundring jeg bl.a. ser formanden for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen, stå på TV Syd torsdag d. 03. januar i den bedste sendetid, hvor han proklamerer, at han må sige nej til ordrer pga. at han ikke kan skaffe murer- og tømrersvende i Varde-Esbjerg området.

Fra 3F Esbjerg må vi melde blank i forhold til, at vi skulle have hørt noget som helst fra formanden i forhold til den mangel på arbejdskraft han efterspørger i Varde-Esbjerg området, som vi dækker. Dette selvom at Dansk Byggeri og 3F lavede en samarbejdsaftale i 2018 omhandlende at DB skal efterspørge håndværkere ved 3F inden de proklamere ud i pressen at de ikke kan skaffe hænder.

Efter at have kigget jobnet.dk igennem, må jeg konstatere at stillingerne ej heller har været slået op.

Jeg vil godt medgå at vi har et efterslæb på at få uddannet bl.a. murersvende, men der står DB´s formand Michael Mathiesens firma dog heller ikke i front, i forhold til at udlærer murersvende. Mig bekendt har firmaet sidst udlært en lærling for 4-5 år siden.

Dette lugter af efterspørgsel på billig udenlandsk arbejdskraft og ikke reel mangel på gode dygtige danske håndværkere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce