Annonce
Haderslev

3F Vojens indkalder alle mand og aflyser ferie

Kjeld Petersen har kaldt alt disponibelt mandskab hos 3F Vojens på arbejde for at kunne følge med i antallet af ledige, der melder sig. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Mere end dobbelt så mange som normalt for årstiden har meldt sig ledige hos 3F i Vojens, og det er bare begyndelsen, gætter formanden.
Annonce

Vojens: Indtil videre kan de følge med antallet af nye sager om ledighed hos 3F-medlemmerne, men der skal ikke mange flere til for at der vil opstå flaskehalse.

- Det vigtigste lige nu er, at folk kan blive sikret en indkost så hurtigt som muligt, når de bliver ledige, siger afdelingsformand i 3F Vojens, Kjeld Petersen.

Derfor har han indkaldt alt mandskab ved 3F i Vojens til at sagsbehandle alle de nye sager om ledige medlemmer, der kommer ind. Det betyder, at ansatte har måttet give afkald på ferie for at kunne hjælpe til i den kommende uger. der er 17 ansatte hos 3F i Vojens.

Vi har meget, meget travlt lige nu. Men vi kan lige nøjagtig følge med. Vi behandler godt og vel dobbelt så mange sager om ledighed lige nu i forhold til, hvad vi plejer

Annonce

Travlt

- Vi har meget, meget travlt lige nu. Men vi kan lige nøjagtig følge med. Vi behandler godt og vel dobbelt så mange sager om ledighed lige nu i forhold til, hvad vi plejer, siger Kjeld Petersen.

Der godt og vel 200 meldt ledige hos 3F i Vojens lige nu mod normalt 100. Det er især sæsonarbejdere, der skulle ud og i gang her omkring 1. april, der fylder meget. Det er asfaltfolk, kirkegårdsansatte, murerarbejdsmænd og ansatte fra Bestseller.

- Der er heldigvis mange af sagerne, hvor den ledige er inde i dagpengesystemet i forvejen, fordi vedkommende var sæsonledig på grund af vinteren. Nu ringer de så for at forlænge ledigheden, selv om det er forår. Der er ikke arbejde til dem, forklarer Kjeld Petersen.

Det foregår eksempelvis ved, at asfaltarbejdere møde op som aftalt, men får at vide, at de bliver sendt hjem igen, fordi der ikke er arbejde til dem.

Annonce

Fremtiden?

Lige nu arbejder ti ud af 17 mand hjemmefra, og dørene til 3F i Vojens er låst.

- Det går ikke, hvis vi også bliver syge. Så kan vi ikke følge med, så det hele foregår via telefon, forklarer Kjeld Petersen.

Hvad fremtiden bringer efter corona er endnu for tidligt at sige, mener 3F-formanden.

- Jeg ved, at mange af vores medlemmer er topklar, når først der er arbejde til dem. De vil længes så meget efter at komme igang, at de vil tage hårdt fat, når de kan, siger Kjeld Petersen.

Han mener, at regeringens hjælpepakke vil hjlpe et langt stykke hen ad vejen. Men der vil også være små selskaber, som ikke klarer det.

- Det er nok sandsynligt, at vi får flere i køen fremover. Og vi gør, hvad vi kan for at følge med, lyder det fra Kjeld Petersen.

Over 3.000 ny ledige på én dag

Tirsdag den 24. marts: 3.096 personer har meldt sig ledige.

På en normal, tilsvarende tirsdag er det 1.158 personer.

Sidste tirsdag var det 4.082 personer.

I alt har 42.847 personer meldt sig ledige siden 9. marts

Annonce

Byggeri forventer nedgang

Coronakrisen ventes at gå hårdt ud over beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen de næste måneder, viser et opdateret skøn tirsdag over beskæftigelsen fra Dansk Byggeri.

Selv om langt de fleste virksomheder stadig kan holde aktiviteten oppe på byggepladser og anlægsprojekter, venter Dansk Byggeri, at beskæftigelsen i branchen falder med 16.400 medarbejdere fra 1. til 2. kvartal på landsplan.

Det er blandt andet mindre gang i det offentlige byggeri, som vil ramme byggebranchen, når der efter coronakrisen sandsynligt skal spares på de offentlige udgifter. Kombineret med højere renter og tilbageholdenhed i den private investeringslyst.


_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce