Annonce
Trekantområdet

4. klasse-elever og lærere sendt hjem fra Kirstinebjergskolen - en smittet elev sendte klassen hjem

Kirstinebjergskolen afdeling Indre Ringvej har som alle øvrige folkeskoler sikret håndvask og sprit. Nu er en elev blevet testet positiv, og resten af 4. klassen er sendt hjem sammen med lærere og fire-fem andre elever, der har været tæt på vedkommende. Arkivfoto: Nana Hanghøj
En elev er testet positiv for covid-19, og det betyder, at hele klassen og nære kontakter i andre klasser er sendt hjem. Det gælder også de lærere, der har været ind over klassen. Alle må møde ind igen, når testresultater viser negativ.
Annonce

Fredericia: Lørdag morgen blev ledelsen på Kirstinebjergskolen afdeling Indre Ringvej kontaktet af forældre til en elev i 4. klasse. Eleven var netop konstateret positiv for covid-19. Det udløste straks coronaberedskabet på skolen.

- Vi havde fat i kommunens task-force, og beslutningen blev, at vi sendte den pågældende elevs klasse hjem til isolation og test. Desuden fik vi opsporet de nære kontakter, eleven havde haft med andre på skolen. Det var enkelte elever i en anden 4. klasse, som eleven havde haft undervisning sammen med, siger konstitueret distriktsskoleleder Jens Baj.


Kunne vi garantere, at eleverne kunne opholde sig med mere end en meters afstand fra hinanden, så kunne de i princippet have været mødt ind. Det mener vi ikke, at vi kan garantere, så derfor er hele klassen og de nære kontakter sendt hjem.

Konstitueret distriktsskoleleder Jens Baj


Forældrene blev orienteret, og skolen har kun modtaget positive reaktioner over, at der blev handlet hurtigt.

- Har I overvejet, om flere af skolens elever skulle sendes hjem?

- Vi følger de nye retningslinjer på området, så det mener vi ikke. Vi følger endda forsigtighedsprincippet. Kunne vi garantere, at eleverne kunne opholde sig med mere end en meters afstand fra hinanden, så kunne de i princippet have været mødt ind. Det mener vi ikke, at vi kan garantere, så derfor er hele klassen og de nære kontakter sendt hjem, siger Jens Baj.

Det samme gælder de lærere, som har undervist klassen. For alle gælder, at de først må vende tilbage, når de har et negativt testresultat. Jens Baj forventer, at resultaterne begynder at tikke ind mandag og tirsdag.

- Vi er i gang med at organisere virtuel undervisning til eleverne, så de ikke mister noget, siger Jens Baj, som har erfaring med coronatiltag, fordi han også er distriktsleder for Fjordbakkeskolen.

Her måtte elever i 8. årgang for nylig sendes hjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Esbjerg

Hjerneskadet mand fundet i god behold

Annonce