Annonce
Trekantområdet

40 år markeret med pølser og en grøn nyhed: Carlsberg vil halvere vandforbrug

Medarbejdere på bryggeriet var ad flere omgange samlet for at markere jubilæet. I løbet af dagen var der også morgenmad og senere pølser til de ansatte. Foto: Søren Gylling
Taler, flaghejsning og et nyt anlæg, der reducerer vandforbruget på bryggeriet i Fredericia, var på programmet, da Carlsberg onsdag fejrede 40-års jubilæum.

Fredericia: Flagene var hejst på begge sider af indkørslen til Carlsberg, da bryggeriet onsdag fejrede 40-års jubilæum.

I 1977 var Svend Auken som arbejdsminister sammen med daværende topchef i Carlsberg, Poul Svenholm, og Fredericia Bryggeris direktør, Nis Juhl, til stede, da grundstenene blev muret ned - to år inden bryggeriet officielt blev indviet.

Derfor mente administrerende direktør i Carlsberg Danmark Søren Brinck også, det var passende, at det var en anden socialdemokrat - borgmester Jacob Bjerregaard - der var med til at markere jubilæet onsdag morgen foran en gruppe medarbejdere.

- Jeg har fået lov til at besøge jer adskillige gange, og jeg vil gerne sige, det er en fornøjelse hver gang - både for at se alle de arbejdspladser, der bliver skabt og udviklet. I er vildt gode til at forny jer og følge med tiden, og så er I også gode til at gå med på den grønne omstilling for at blive bæredygtige, lød det fra Jacob Bjerregaard, som i samarbejde med Carlsbergs informationschef, Kasper Elbjørn, hejste dannebrog ved porten foran bryggeriet.

Annonce

40 år med Carlsberg i Fredericia

1964: Tuborg køber grunden i Fredericia, hvor bryggeriet senere opføres.

1977: Grundstenene mures ned 27. oktober, men forinden nedmures et rør med mønter, en flaske Carlsberg Hof og en Grøn Tuborg.

1978: Rejsegilde 2. maj.

1979: Fredericia Bryggeri indvies 25. september af blandt andet Dronning Margrethe og Prins Henrik samt repræsentanter for dansk erhvervsliv.

1995: Fredericia Bryggeri opfører den første dåsekolonne.

1996: Produktionen af Tuborg Julebryg flyttes til Fredericia.

2008: Flytning af resten af produktionen fra Valby til Fredericia.

Halverer vandforbrug

I forbindelse med jubilæet har Carlsberg offentliggjort, at bryggeriet i Fredericia er valgt som teststed for et nyt vandgenvindingsanlæg, der skal halvere vandforbruget.

Hidtil har Carlsberg sendt procesvand ud i kloakken, men fremover vil bryggeriet selv foretage rensningen, der fjerner organisk materiale, salt og næringsstoffer, så vandet bliver renere end drikkevand. Derefter vil vandet blive ført tilbage til bryggeriets produktion, men vandet vil ikke blive brugt i produkterne.

- Vi tror, at danskerne i dag værdsætter produkter og virksomheder, der arbejder på at gøre det bedre for miljøet, og vi er stolte over, at vi netop i dag på vores 40-års jubilæum kan fortælle, at bryggeriet er udvalgt til at teste et nyt vandgenvindingsanlæg, der vil gøre bryggeriet i Fredericia til Carlsbergs mest vandeffektive bryggeri ved at halvere vandforbruget og genbruge 90 procent af al spildevand, siger Søren Brinck.

Da bryggeriet i Fredericia blev indviet i 1979, blev der brugt 4 liter vand for hver liter øl, der produceret. Siden er tallet faldet til 2,9 liter per liter øl. Med det nye vandvindingsanlæg falder vandforbruget til 1,4 liter vand for hver liter øl.

I forbindelse med onsdagens jubilæum blev den såkaldte Tuborg Smartflower desuden præsenteret. Den op til fem meter høje skulpturelle blomst, der skaber solenergi, er placeret ud til Vestre Ringvej, som et symbol på arbejdet mod en bæredygtig fremtid.

Administrerende direktør i Carlsberg Danmark Søren Brinck taler for en stor gruppe medarbejdere i forbindelse med bryggeriets 40-års jubilæum. Foto: Søren Gylling
40-års jubilæum på Carlsberg i Fredericia. Foto: Søren Gylling
Dronningen og prinsen indvier bryggeriet i Fredericia 25. september 1979. Foto: Carlsberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Haderslev

Gravene skal have en plan

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Sydjylland For abonnenter

Signe og Sebastiam efterlyser bedre job- og uddannelsesmuligheder: Ellers flygter unge fra regionen

Annonce