Annonce
Billund

40 år på klods-kontoret

Inga Bystrup har i august været ansat i 40 år hos Lego. PR-foto

Billund: Inga Bystrup, Billund, kan torsdag 15. august fejre, at hun har været ansat i Lego koncernen i 40 år.

Inga Bystrup blev i 1979 ansat som kontorassistent i indkøbsafdelingen. I 1985 blev hun indkøber med indkøb af tryksager som hovedområde, en stilling hun varetog indtil 1999.

Derefter arbejdede hun med masterdata for indkøbsafdelingen. I 2012 blev hun en del af Design Lab Department som Projekt Supporter med fokus på rapportering, oprettelse af masterdata og support til forskellige innovation projekter. 2014 valgte hun at tage springet til Order Management med ansvaret for bestilling, opfølgning og koordinering af nyhedsmaterialer, en stilling hun stadig varetager.

- Inga er meget vellidt blandt kolleger for sin positive tilgang til jobbet, sin humoristisk syn på tingene, sin professionelle måde at arbejde med, og er altid utrolig loyal og klar til at hjælpe andre med de mange kompetencer hun har tilegnet sig gennem årene i Lego koncernen, lyder det i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Grebet i luften: En køn historie

Tilbage i 1990erne undersøgte danske forskere hvilken voksen, der havde størst betydning i et barns liv. Måske til irritation for ligestillingsfrontkæmperne tronede mor øverst på soklen og sikkert med et guddommeligt lys i baggrunden. Herefter fulgte yndlingspædagogen i børnehaven, legekammeraterne, og så fremdeles nedad på ranglisten, indtil far dukkede op. På samme plads som tilfældige bekendte af familien og naboens kat. Det var en værre historie, og siden har mange mænd oppet sig gevaldigt og lært at gå med babysele, ja nogle har strammet sig virkelig an og fået en fødselspsykose. Ellers også hænger det måske sammen med, at begreberne familie og far og mor er blevet mere elastiske størrelser, hvilket kan give udviklende samtaler på legepladsen: - Hvem er den dame der? - Det er min mor. - Hvem er så damen ved siden af? - Det er min far. Endelig er der dem, der helt undgår konflikten om far og mor ved at introducere udtrykket en forælder. Smag på ordet. En kønsneutral sutsko. Men det passer måske godt til en tid, da køn er i vælten og noget man vælger, lige som man vælger skjorter fra bøjlen. På Facebook kan man efter sigende vælge mellem 71 køn. Det kan selvfølgelig give beskæftigelse på de lange vinteraftener – lidt lige som at lægge puslespil med 1500 brikker - men jeg ikke er sikker på, at jeg har lyst til at tænke på, hvordan nummer 71 ser ud. Hvordan er det endt der? Og hvornår kommer fænomener som ”mors dag ”og ”fars dag” under beskydning? For det ligner strengt taget en kønsstereotyp af de værre. Man kunne med held – det ville også være meget rationelt – finde det svenske udtryk ”hen” frem. Så kan man slå de to dage sammen og undgå i hvert fald én tur i butikker: - Værsgo og glædelig hens dag. Jeg er så ikke sikker på, at de kvinder, der havde vænnet sig røde roser og dyr chokolade, vil blive begejstret for en gave af mere neutral karakter. Et kinesisk waterpas til 20 kroner eller hvad man i en anden kønsstereotyp tid ville give som fars dags gave. Tværtimod er jeg ret sikker på, at hammeren ville falde. Men selvfølgelig ikke fars hammer.

Annonce