Annonce
112

Lade-drab: 40-årig erkender dødsvold mod ældre mand

Politiet efterforsker stadig et mistænkeligt dødsfald på en nedlagt landejendom i Hejsager. Foto: Jacob Schultz
Politiet sigter en 40-årig mand fra Hejsager for manddrab mod en bekendt, men det nægter den 40-årige. Han erkender til gengæld vold med døden til følge.

Hejsager/Sønderborg: En 40-årig mand fra Hejsager blev fredag eftermiddag ført ind i retten i Sønderborg til et grundlovsforhør. De to kriminalbetjente tog ingen chancer, og havde den store mand i stramme håndjern, men han ville også få svært ved at tage flugten. Han gik nemlig i badetøfler.

Anklager Sinne Pedersen sigtede den 40-årige for paragraf 237 i straffeloven manddrab, der kan give fængsel fra fem år og op til livstid. Sigtelsen gik ud på, at den 40-årige den 9. oktober på et ikke nærmere angivet tidspunkt i en lade på Småkærvej i Hejsager har slået en ældre mand med en stump genstand, hvorved den ældre mand fik kraniebrud og senere afgik ved døden.

Den 40-årige nægtede manddrab, men kunne i følge sin forsvarer Lone Adolphsen erkende vold med døden til følge. Det kan i skærpende omstændigheder give op til ti års fængsel.

Efter sigtelsen var oplæst begærende anklager Sinne Pedersen dørlukning med den begrundelse, at det var på grund af sagens karakter og videre efterforskning i sagen. Dommer Niels Deichmann tog begæringen til følge og lukkede dørene for JydskeVestkystens udsendte, der protesterede mod dørlukningen, men fik ikke medhold.

Den 40-årige virkede fraværende i retten og på dommerens spørgsmål om, hvornår han blev anholdt, var han tavs. Det kom dog frem, at han var blevet anholdt på Esbjerg banegård torsdag aften klokken 18.50.

Grundlovsforhøret sluttede med, at den 40-årige blev varetægtsfængslet i fire uger og han kærede ikke varetægtsfængslingen til Vestre Landsret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce