Annonce
Vejen

40-årig kvinde styrer 105 ansatte i en mandeverden

Pernille Skov-Poulsen har 10 års jubilæum i familiefirmaet i år, og hun er klar til at tage over efter sin far, når han går på pension. Foto: Carsten B. Grubach
Pernille Skov-Poulsen har fået sat struktur på familiens murerfirma, der er et af landets største.

VEJEN: Mandag, tirsdag og onsdag er hun på farten.

De dage besøger Pernille Skov-Poulsen de mange byggepladser i Jylland og på Fyn, hvor murerfirmaet Axel Poulsen har folk gang.

Med 105 ansatte er der nok at se til, for den 40-år projektleder og medejer, der som tredje generation i familiefirmaet netop har fået en ny titel: Direktør.

Annonce

En naturlig titel, når hun nu ejer 80 procent af en af landets større murerfirmaer, mens hendes 67-årige far, Flemming Poulsen, der stadig arbejder med at give tilbud, ejer de sidste 20 procent.

- Det har længe været aftalen, at jeg skal tage over på længere sigt, men Flemming bestemmer hvor langt tid, han vil være med. Det er meningen, at han skal gå lidt ned i tid, siger Pernille Skov-Poulsen, der allerede tidligt sagde, at hun gerne ville overtage familiefirmaet en dag, hvis andre ikke ville.

Det kommer så til at ske, selv om hun dengang også drømte om at blive dagplejemor.


Jeg er jo ikke uddannet murer, men jeg kan godt kravle på stilladser, og selv om jeg ikke har haft en murerske i hånden, kan jeg godt se, hvad der er rigtigt og forkert.

Pernille Skov-Poulsen, direktør


Hendes storesøster, der er bogholder, og lillebror, der er en succesfuld professionel pokerspiller har ikke været og er stadig ikke interesseret i at være med familiefirmaet.

10 år i firmaet

- Jeg har altid interesseret mig for matematik, så jeg begyndte at læse bygningsingeniør i Odense, da jeg gik ud af gymnasiet. Jeg arbejdede hos Tinglev Elementfabrik og Kuben Byg i Kolding, og så passede det med, at jeg kunne prøve kræfter her i firmaet i 2010, da en byggeleder var sygemeldt. Så jeg overtog noget af arbejdet fra ham, og så er jeg blevet hængende, siger Pernille Skov-Poulsen og smiler skævt, da hun kommer i tanke om, at hun så har 10 års-jubilæum i år.

- Jeg er jo ikke uddannet murer, men jeg kan godt kravle på stilladser, og selv om jeg ikke har haft en murerske i hånden, kan jeg godt se, hvad der er rigtigt og forkert. Jeg havde overvejet, om jeg skulle tage uddannelsen som murer, men det mente Flemming ikke var nødvendigt. Jeg kan rigtig godt lide at være ude på pladserne, men vil gerne bruge lidt mere tid på kontoret og regne tilbud ud, når jeg har tid, forklarer hun.

Annonce

Et stort netværk

Meget har således været learning by doing for Pernille Skov-Poulsen, der tog en projektleder-uddannelse, da hun arbejdede hos Kuben Byg. Og så har hun et stort netværk – i Junior Chamber, i murerudvalget hos Dansk Byggeri og i et kvindenetværk via Danske Bank.

- Det er jo en mandeverden, jeg arbejder i, så det er godt nok at have kvinder at sparre med, siger den unge direktør, der i begyndelsen lige skulle vænne sig til den hårde tone, der kan være på en byggeplads, men i dag er hun klar til at svare for sig.

- Nogle skulle jo lige prøve mig af. Og der var et tilfælde, hvor der var en, der havde lavet noget, der ikke var i orden og ikke ville lave det om, selv om jeg sagde, han skulle. Og så måtte Flemming lige ind over og fortælle ham, at hvis han ikke gjorde det, jeg sagde, kunne han blev fyret. Siden har der ikke været noget.

Hun mener selv, at hun har bragt mere struktur ind i familiefirmaet – hendes far arbejder nu for eksempel med excel-ark, hvor alt tidligere blot blev noteret på papir.

På det digitale område har hun hentet hjælp hos sin mand, Mikkel, der er it-supporter i et firma i Fredericia. Familien består i øvrigt af tre børn på 13, 11 og otte år, så parret har nok at se til efter fyraften.

Annonce

Strømlinet struktur

I den mere strømlinede struktur i Axel Poulsen A/S mødes man hver fredag på kontoret i Lindegade og gennemgår de aktuelle byggesager.

- Vi er fire, der kører rundt til byggepladserne, syv er på kontoret, og vi har folk fast ansat på Fyn. Vi havde et virkelig godt år sidste år med en omsætning på 142 millioner kroner mod 85 millioner kroner året før. Og det ser også godt ud i år, hvor vi slet ikke har mærket coronakrisen. Men vi ved, at der også kommer dårlige tider.

Et af landets største

  • Murerfirmaet Axel Poulsen A/ S i Vejen er et af landets største med fokus på muret byggeri og flisearbejde.
  • Firmaet arbejder både med nybyggeri og med renoverings-eller reparationsopgaver.
  • Axel Poulsen A/S udfører enhver form for erhvervsinstitutions- og boligbyggeri og arbejder som underentreprenører for de store landsdækkende entreprenørfirmaer, men også direkte for den enkelte bygherre.
  • Læs mere på www.axelpoulsen.dk

- Det er jo ikke sikkert, at der vil blive ved med at være så mange boligbyggerier, som der er nu. Vi arbejder i underentrepriser og har kun murerarbejde. Der arbejdes på akkord, og derfor er det ekstra vigtigt, at tingene er sat i rammer, siger Pernille Skov-Poulsen.

Meget har været learning by doing for Pernille Skov-Poulsen, der tog en projektleder-uddannelse, da hun arbejdede hos Kuben Byg. Og så har hun et stort netværk, hun kan trække på. Foto: Carsten B. Grubach

Til nytår flytter Axel Poulsen A/S, der har 43 biler og 17 maskiner at holde styr på, i større lokaler – ud til firmaets lager på Dalgas Allé i Vejen. Kontorets adresse kommer passende til at ligge på Håndværkervej.

Og så er Pernille Skov-Poulsen klar til at sætte en ny strategiplan i gang:

- Den strategiplan, vi havde frem til 2022, nåede vi i 2018, så nu sætter bestyrelsesformand Lars Steen Petersen, Flemming og jeg os sammen, og så tager vi medarbejderne med på råd bagefter.

EY Entrepreneur Of The Year

Axel Poulsen A/S er blandt de kvalificerede kandidater i vækstskaber-konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year 2020, som hvert år hylder de dygtigste entrepreneurer i Danmark.

Kriterierne for at slippe gennem nåleøjet til hovedkonkurrencen er:

Entrepreneuren er ejer/medejer af et dansk aktie- eller anpartsselskab og har haft det overordnede ansvar i mindst to år. Selskabet må gerne være børsnoteret

Virksomheden har eksisteret i mindst tre år

Virksomheden har ved udgangen af det seneste regnskabsår minimum 20 ansatte

Virksomheden skal have haft minimum 15 procent vækst i bruttoavance eller i omsætning i det seneste regnskabsår

Det seneste regnskab skal udvise en positiv egenkapital og et positivt resultat

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Ejere af landejendom har mistet alt i kraftig brand: - Vi overlevede. Og det er det vigtigste

Aabenraa For abonnenter

Genforeningen betyder også meget i Kongehuset: Derfor er det vigtigt for både dronningen og sønderjyderne, at hun er med til fejringen

Annonce