Annonce
Varde

40-årig mand skal i fængsel for vold mod gravid kæreste: Hun var i 32. uge

Retten i Esbjerg der frikendte manden i mange forhold - men ikke alle. Arkivfoto
Det var et meget stormfuldt forhold, og kvinden anmeldte sin eks for mange voldelige optrin. Der var dokumentation for noget af den anmeldte vold, men retten frikendte manden i mange forhold i anklageskriftet.

Billum: En 40-årig mand er dømt for at have udøvet vold mod sin daværende kæreste, der var gravid i 32. uge. Det skete i en bolig i landsbyen Billum vest for Varde den 15. februar i år.

I retten var manden tiltalt for at have øvet så alvorlig vold, at den gravide var i livsfare. Men Retten i Esbjerg fandt det ikke bevist, at det var vold af en så farlig karakter - heller ikke at volden skulle være særlig grov i forhold til, at kvinden på det tidspunkt var gravid. Der foreligger ikke noget fra dommen om skader på fosteret

Men den 40-årige ekskæreste er dømt for både at have slået kvinden og at have holdt hende om halsen med én hånd, så der kom mærker. Det var efter en politianmeldelse, at mærkerne på kvindens hals blev dokumenteret, og det var et håndgribeligt bevis for retten.

Annonce

Domsmandsret dømte

  • Det var en domsmandsret med dommer Lisbeth Christensen, som fandt den 40-årige skyldig i vold.
  • En domsmandsret sættes med lægdommere, når den tiltalte nægter sig skyldig. Det gjorde den tiltalte i det her tilfælde i de fleste af forholdene.
  • Lægdommerne bedømmer om den tiltalte er skyldig eller ikke i skyldig i de forskellige forhold. Det er så den juridiske dommer, som ene og alene tager sig af strafudmålingen.

Ruskevold i København

Den 40-årige er også kendt skyldig i at have rusket kvinden. Det skete i og ved en bil, som på det tidspunkt var parkeret i København. En beboer i området var indkaldt som vidne, og det er ud fra dette vidneudsagn, at manden er dømt for at ruske kvinden. Vidnet forklarede også om en truende adfærd i forbindelse med, at manden svingede med et bat.

Ellers var der gennem en periode foretaget en del anmeldelser mod manden, som ikke holdt i retten.

Den 40-årige var tiltalt for at have truet den gravide kvinde med en kedel med skvulpende kogende vand over hovedet og fremstille et våben med et nøglebundt. Han var også tiltalt for at true kvinden og det ufødte barn på livet - angiveligt skulle truslerne hindre, at han ikke fik lov til at se barnet. Disse forhold blev han dog frikendt for, det fandt Retten i Esbjerg nemlig ikke bevist. Det samme gjaldt en tiltale om at have ridset kvindens hud med en kniv, denne påstand kunne ikke bevises.

Den 40-årige var også tiltalt for at have kørt en bil på en måde, så den gravide kvinde røg ud, inden hun nåede at lukke dør og tage sikkerhedssele på. Det findes dog ikke bevist, og anklagemyndigheden opgav selv tiltalen, fordi kvinden har skiftet forklaring undervejs i forløbet.

Bevist at manden stjal fra kvinden

Den 40-årige var også tiltalt for at have fortalt en af kvindens mandlige bekendte fra Varde-egnen med, at han ville slå den gravide kvinde ihjel. Det skulle være sket med ordene: "Jeg har lyst til at tage 12 år". Det fandt retten dog heller ikke bevist.

Til gengæld fandt retten det bevist, at ekskæresten har stjålet 300 kroner fra kvinden - den februardag i Billum.

På trods af de ret mange forhold i anklageskriftet, som manden blev frifundet for, så blev volden takseret til at være så alvorlig, at manden er idømt fængsel i 60 dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Klimaloven får uoverskuelige følger

Selvfølgelig skal Danmark som et rigt foregangsland på mange områder tage ansvar i kampen mod klimaforandringerne og vise resten af verden, hvordan man på en balanceret måde både kan reducere CO2-udledningerne og bevare sin velstand. Men det kan vi sagtens gøre uden, at det er Enhedslistens og Alternativets oprindelige mål om de 70 procents reduktion, vi skal nå inden 2030. Partierne bag den meget brede aftale om en klimalov, der blev indgået fredag aften, burde have lyttet til de økonomiske vismænd, som mener, at en reduktion på 65 procent formentlig vil være den billigste vej til at nå det store mål, der er et CO2-neutralt samfund i 2050. Og det vel at mærke uden, at det globale klima vil tage notits af det. Forskellen mellem 65 og 70 procents reduktion ser ikke stor ud på papiret, men det er den i virkelighedens verden, når det kommer til omkostningerne for samfundet. Oven i købet er aftalen om klimaloven meget uklar på, hvad der konkret skal ske. Der er fine intentioner om, at dansk erhvervsliv skal udvikles og ikke afvikles, og at vi skal bevare et stærkt velfærdssamfund. Men hvordan? Det ved ingen reelt. Klimaloven får uoverskuelige følger for det danske samfund. Både borgere og virksomheder skal gennem en omstilling af levevis, forbrug, transport og produktion, som ikke har set sin lige i efterkrigstiden. Derfor er det positivt, at der er et så bredt flertal bag klimaloven, som kun Liberal Alliance og Nye Borgerlige ikke er med i. Det sikrer politisk stabilitet og et håb om, at den sunde fornuft undervejs kan vinde over drømmerierne. Realitetssansen er heldigvis skrevet ind nederst i aftalen. Her står der, at man for at nå 70 procentsmålet i de sidste år frem til 2030 kan tage "andre virkemidler" i brug såsom salg og annullering af CO2-kvoter. Det sker i erkendelse af, at partierne bag aftalen "ikke ønsker at være tvunget til at tage beslutninger, som kan have uhensigtsmæssige konsekvenser for det danske samfund". Sådan en gummiparagraf kan der i høj grad blive brug for.

Annonce