Annonce
forside

40-års jubilæum: Bente Søndergaard Rasmussen

Bente Søndergaard Rasmussen har 40-års jubilæum den 15. januar.

Kolding: Jordemoder Bente Søndergaard Rasmussen, Fredericia, ansat ved Kvindesygdomme og fødsler, Kolding Sygehus, har tirsdag 15. januar 2019 40-års jubilæum.

Bente har været ansat samtlige 40 år på hhv. Fredericia og Kolding Sygehus, som nu er en del af Sygehus Lillebælt. I den anledning vil hun blive tildelt Hendes Majestæt Dronningens fortjenstmedalje i sølv.

Bente er en meget dygtig og vellidt medarbejder og kollega. Bente har et godt humør og en positiv tilgang til sit arbejde. Hun har altid sat en ære i at drage omsorg for de gravide og fødende med nærvær, jordemoderfaglig omsorg og høj faglighed, og hun er meget vellidt blandt de gravide.

Hun har forstået at holde fast i det jordemoderfaglige håndværk samtidig med at hun med stor entusiasme har tilegnet sig nye kundskaber i takt med udviklingen af faget.

Gennem alle årene har Bente varetaget jordemoderkonsultation og fulgt flere generationer af gravide i Fredericiaområdet. I de senere år har Bente specialiseret sig i ultralydsscanning af gravide og det akutte ambulante jordemoderarbejde, som hun har varetaget med stor ekspertise og overskud i forhold til de kommende forældre.

Afdelingen ser frem til at fejre Bente ved en jubilæumsreception på selve dagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Kolding

Landmænd ramt af regn og oversvømmelse: Afgrøder sopper i vand

Annonce