Annonce
forside

40 års jubilæum: Fulgtes med far og mor på arbejde

Hanne Buch Nissen har 40 års jubilum i dag 9. oktober.

Hanne Buch Nissen, Kolding, har 40 års jubilæum på Alfa Laval, Kolding.

Hanne Buch Nissen fra Kolding fulgtes i starten med sine forældre på arbejde - men fandt hurtigt cyklen frem, og klarede sig selv.

Firmaet hed tidligere Lavrits Knudsens Maskinfabrik og lå på Kolding Havn, hvor begge hendes forældre var ansat, så det var naturligt at følges ad. Moderens chef havde hørt, at datteren lige var uddannet på kontor og foreslog, hun blev ansat:

- Jeg startede som vikar på deltid med fakturaer og speditionspapirer, men efter 14 dage fik jeg også et job på deltid i salgsafdelingen, og blev fastansat, erindrer hun.

Hun blev kaldt ind til direktøren, som på et stykke papir med gennemslag skrev, at hun var ansat, og hun fik den ene kopi som dokumentation. Der gik mange år før hun fik en formel kontrakt.

Tingene var mere uformelle dengang, men der var gode forhold og megen fokus på medarbejderne. Og det er der stadig, selv om de dengang cirka 100 - 150 medarbejdere er vokset til at være cirka 700 i dag. Hanne Buch Nissen siger:

- Ånden fra en lille virksomhed er kommet med over. Vi får eksempelvis stadig påskeæg og julegaver - og der holdes fortsat julefrokost for alle medarbejdere. I dag med orkester og stand-up, mens vi dengang måtte danse til musik fra radioen.

Teknologien har også udviklet sig: Da hun startede i 1978 var der kun én computer i afdelingen, og den blev brugt til at skrive fakturaer ud. Alt andet foregik med håndkraft.

Hanne Buch Nissen, der også er arbejdsmiljørepræsentant, havde på ingen måde forestillet sig at arbejde i samme firma i 40 år, men udover de gode forhold, så mener hun også det skyldes, at arbejdet og produkterne har ændret sig løbende over tiden.

Fritiden går med at strikke, hækle og male - og ikke mindst at lege med de fire børnebørn, når de kommer på besøg og ferie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce