Annonce
Navne

40 års jubilæum: Jens Povlsen

Jens Povlsen. PR-foto: Legoland

Billund: Den 17. januar fejrer Jens Povlsen 40-års jubilæum i Legoland Billund.

Som ung var det Jens Povlsens drøm at blive anlægsgartner, ligesom mange andre i familien. Lysten til at skabe nogle smukke omgivelser, som andre er glade for at være i, har altid ligget dybt i Jens Povlsen. Det har han i den grad fået lov at udleve i Legoland, hvor han begyndte som chefgartner i 1980.

Siden 1980, hvor Jens Povlsen satte sine første grønne aftryk i parken, er der sket en del. Som parken har forandret sig, har også de mange arbejdsopgaver været under udvikling. Jens Povlsen var med til at tegne stregerne til de nye områder i parken, undervejs som den blev større, og han har gennem tiden været med til at sørge for, at de grønne områder har fremstået smukt.

Sideløbende med sit arbejde i Legoland har Jens Povlsen været udlånt til Kirkbi, hvor han har brugt en masse tid i Ediths Have ved Bamsemuseet, i de private haver hos familien og på herregården Julianelyst.

Hans plan er at fortsætte gartnerarbejdet for Legoland et par år endnu.

Lige bagved parken bor Jens Povlsen med sin mand Carsten i et lille villaområde. Fritiden bliver af og til brugt i deres egen have, som efterhånden er blevet lidt af en samlerhave, der bærer præg af Jens Povlsens mange år i gartnerfaget. Ofte tager de op til Nordjylland i sommerhuset, som er et gammelt familiested. I sommerhuset bliver tiden brugt på samvær med deres søn og svigerdatter Thomas og Evin, de to børnebørn Aura og Lucia og resten af familien.

Jens Povlsens 40-års jubilæum bliver fejret med en åben reception fredag den 17. januar kl. 11 i lokale C+D i Legoland konferencecenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Danmark

Få overblikket: Det kæmper borgmestrene om i slag om milliarder

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce