Annonce
forside

40 års jubilæum: Rita Nielsen

Rita Nielsen, Billund, har fredag 4. november 40-års jubilæum i Lego Koncernen.

Rita blev i 1976 ansat som erhvervssproglig korrespondent/sekretær på eksportkontoret på Højmarksvej, der dengang bestod af omkring 10 medarbejdere.

I 1985 fortsatte Rita som sekretær i Logistik-Teknik, der var en del af en ny organisation, der foruden eksport- og transportafdeling tillige indeholdt både produktionsplanlægning, lagre samt en bygningsafdeling.

I 1990 tonede nye projekter frem, og Rita blev som sekretær tilknyttet UTF Fonden (Uddannelse, Turisme og Fritid). Et nyt initiativ som skulle styrke lokalområdet inden for disse tre områder. Der var et tæt samarbejde med Legoland parken, Center Mobilium samt Billunds Turistkontor. Det store jordareal, som Lalandia ligger på nu, blev opkøbt og adskillige ideer til nye turistattraktioner blev afprøvet.

Rita forlod med udgangen af 1993 projektet, og fortsatte herefter som sekretær i Kirkbi A/S, der var og fortsat er Kirk Kristiansen familiens holding og investeringsselskab.

Fra 2007 blev Rita som sekretær tilknyttet Lego familiens fonde og varetager den daglige administration af Ole Kirk's Fond, Edith & Godtfred Kirk Christiansens Fond og deltager i behandlingen af de mange både små og store ansøgninger, som fondene modtager. Rita har ligeledes i mange år stået for administrationen af Lego medarbejdernes jubilæumslegat.

Der holdes reception på dagen kl. 12-14 på Hotel Legoland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce